Sastāvdaļas
Krēmam
200 ml putukrējuma
200 g tumšās šokolādes
Vaniļas pildījumam
2 olu dzeltenumi
200 ml piena
3 g vaniļas cukura
50 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
8 g kukurūzas cietes
100 g sviesta, istabas temperatūra
Biskvītam
3 olas
110 g Dansukker Farīna cukura
55 g kartupeļu cietes
18 g kakao
3 g cepamā pulvera
Dansukker baltais cukurs
Dekorēšanai
Dansukker pūdercukurs
Instrukcijas
Vispirms pagatavo krēmu. Krējumu uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un pievieno sadrupinātu šokolādi. Maisa, līdz mīkla ir viendabīgi gluda. Novieto ledusskapī, lai mazliet sastingst.
Pagatavo vaniļas pildījumu. Visas sastāvdaļas, izņemot sviestu, liek katliņā. Ļauj uzsilt uz lēnas uguns apmēram minūti, nepārtraukti maisot. Noliek malā un ļauj krēmam pilnībā atdzist.
Tikmēr pagatavo biskvīta pamatni. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 250 °C augšējā un apakšējā siltuma režīmā.
Olas un Farīna cukuru puto, līdz masa kļūst gaiša un gaisīga. Izsijā kopā kartupeļu miltus, kakao un cepamo pulveri. Sausās un šķidrās mīklas sastāvdaļas samaisa, lai iegūtu vienmērīgu mīklu. Izlej mīklu uz cepešpannas, kas izklāta ar cepamo papīru, un izlīdzina. Cep cepeškrāsns vidusdaļā 4-5 minūtes.
Cepampapīra loksni novieto uz tīra virtuves dvieļa un vienmērīgā kārtā pārkaisa ar balto cukuru. Gatavo biskvītu izņem no cepeškrāsns un apgriežot izgāž to uz sagatavotās cepampapīra loksnes. Uzmanīgi noņem veco cepamo pergamentu un pārklāj ar jaunu.
Pamatni uzmanīgi sarullē dvielī, cik vien cieši iespējams, ar cepamo papīru apakšā un virspusē. Atstāj pilnībā atdzist.
Vaniļas pildījumu sakuļ ar elektrisko putotāju un pa mazam gabaliņam pievieno sviestu. Kuļ vairākas minūtes, līdz pildījums kļūst gaisīgs. Krēmu pārsmērē biskvītam un sarullē.
Pirms krēms kļuvis pārāk stingrs, izņem to no ledusskapja un izklāj biezā, vienmērīgā slānī pāri ruletei. Novieto atpakaļ ledusskapī uz aptuveni 10 minūtēm. Kad šokolāde apžuvusi, ar nazi iegriež rievas. Pārkaisa ar pūdercukuru.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Lieldienu saldumi
Šeit atradīsi gan konditorejas izstrādājumus, konfektes un desertus priecīgai Lieldienu svinēšanai.

Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Pankūkas
Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens. Turklāt tās ir iespējams pasniegt kopā ar dažādām gardām piedevām. Pamēģiniet tās nedaudz pārliet ar Dansukker zeltainais cukura sīrupu.

Cepsim plātsmaizes pašas
Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.

Citrusaugļu laiks
Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!

Piektdienas atpūtas vakars
Piektdiena, iespējams, ir nedēļas labākā diena, un piektdienas atpūtas vakars ir labākais veids, kā nosvinēt darba nedēļas noslēgumu. Mums ir receptes tavam piektdienas atpūtas vakaram.