Ziemassvētku rulete “Baļķītis”

Bagātīga rulete ar zīdainu vaniļas pildījumu, pārklāta ar īpaši bagātīgu šokolādes kārtu. Ziemassvētku “baļķēns” ir jautrs Ziemassvētku kopdarbs ģimenei, un to ir prieks pasniegt galdā un arī ēst.

apm. 15 porcijas

1 stunda

Atzīme (1 gab)

Sastāvdaļas

Krēmam
200 ml putukrējuma
200 g tumšās šokolādes

Vaniļas pildījumam
2 olu dzeltenumi
200 ml piena
3 g vaniļas cukura
50 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
8 g kukurūzas cietes
100 g sviesta, istabas temperatūra

Biskvītam
3 olas
110 g Dansukker Farīna cukura
55 g kartupeļu cietes
18 g kakao
3 g cepamā pulvera
Dansukker baltais cukurs

Dekorēšanai
Dansukker pūdercukurs

Instrukcijas

Vispirms pagatavo krēmu. Krējumu uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un pievieno sadrupinātu šokolādi. Maisa, līdz mīkla ir viendabīgi gluda. Novieto ledusskapī, lai mazliet sastingst.

Pagatavo vaniļas pildījumu. Visas sastāvdaļas, izņemot sviestu, liek katliņā. Ļauj uzsilt uz lēnas uguns apmēram minūti, nepārtraukti maisot. Noliek malā un ļauj krēmam pilnībā atdzist.

Tikmēr pagatavo biskvīta pamatni. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 250 °C augšējā un apakšējā siltuma režīmā.

Olas un Farīna cukuru puto, līdz masa kļūst gaiša un gaisīga. Izsijā kopā kartupeļu miltus, kakao un cepamo pulveri. Sausās un šķidrās mīklas sastāvdaļas samaisa, lai iegūtu vienmērīgu mīklu. Izlej mīklu uz cepešpannas, kas izklāta ar cepamo papīru, un izlīdzina. Cep cepeškrāsns vidusdaļā 4-5 minūtes.

Cepampapīra loksni novieto uz tīra virtuves dvieļa un vienmērīgā kārtā pārkaisa ar balto cukuru. Gatavo biskvītu izņem no cepeškrāsns un apgriežot izgāž to uz sagatavotās cepampapīra loksnes. Uzmanīgi noņem veco cepamo pergamentu un pārklāj ar jaunu.

Pamatni uzmanīgi sarullē dvielī, cik vien cieši iespējams, ar cepamo papīru apakšā un virspusē. Atstāj pilnībā atdzist.

Vaniļas pildījumu sakuļ ar elektrisko putotāju un pa mazam gabaliņam pievieno sviestu. Kuļ vairākas minūtes, līdz pildījums kļūst gaisīgs. Krēmu pārsmērē biskvītam un sarullē.

Pirms krēms kļuvis pārāk stingrs, izņem to no ledusskapja un izklāj biezā, vienmērīgā slānī pāri ruletei. Novieto atpakaļ ledusskapī uz aptuveni 10 minūtēm. Kad šokolāde apžuvusi, ar nazi iegriež rievas. Pārkaisa ar pūdercukuru.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Ziemassvētku sirsniņas

Ziemassvētku sirsniņas

Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Braunija maisījums burciņā

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Pasaku šokolādes kūka

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.

Dzēriens “Ziemas pasaka”

Ziemassvētku dzērieni

Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.