Sastāvdaļas
Krēmam
200 ml putukrējuma
200 g tumšās šokolādes
Vaniļas pildījumam
2 olu dzeltenumi
200 ml piena
3 g vaniļas cukura
50 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
8 g kukurūzas cietes
100 g sviesta, istabas temperatūra
Biskvītam
3 olas
110 g Dansukker Farīna cukura
55 g kartupeļu cietes
18 g kakao
3 g cepamā pulvera
Dansukker baltais cukurs
Dekorēšanai
Dansukker pūdercukurs
Instrukcijas
Vispirms pagatavo krēmu. Krējumu uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un pievieno sadrupinātu šokolādi. Maisa, līdz mīkla ir viendabīgi gluda. Novieto ledusskapī, lai mazliet sastingst.
Pagatavo vaniļas pildījumu. Visas sastāvdaļas, izņemot sviestu, liek katliņā. Ļauj uzsilt uz lēnas uguns apmēram minūti, nepārtraukti maisot. Noliek malā un ļauj krēmam pilnībā atdzist.
Tikmēr pagatavo biskvīta pamatni. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 250 °C augšējā un apakšējā siltuma režīmā.
Olas un Farīna cukuru puto, līdz masa kļūst gaiša un gaisīga. Izsijā kopā kartupeļu miltus, kakao un cepamo pulveri. Sausās un šķidrās mīklas sastāvdaļas samaisa, lai iegūtu vienmērīgu mīklu. Izlej mīklu uz cepešpannas, kas izklāta ar cepamo papīru, un izlīdzina. Cep cepeškrāsns vidusdaļā 4-5 minūtes.
Cepampapīra loksni novieto uz tīra virtuves dvieļa un vienmērīgā kārtā pārkaisa ar balto cukuru. Gatavo biskvītu izņem no cepeškrāsns un apgriežot izgāž to uz sagatavotās cepampapīra loksnes. Uzmanīgi noņem veco cepamo pergamentu un pārklāj ar jaunu.
Pamatni uzmanīgi sarullē dvielī, cik vien cieši iespējams, ar cepamo papīru apakšā un virspusē. Atstāj pilnībā atdzist.
Vaniļas pildījumu sakuļ ar elektrisko putotāju un pa mazam gabaliņam pievieno sviestu. Kuļ vairākas minūtes, līdz pildījums kļūst gaisīgs. Krēmu pārsmērē biskvītam un sarullē.
Pirms krēms kļuvis pārāk stingrs, izņem to no ledusskapja un izklāj biezā, vienmērīgā slānī pāri ruletei. Novieto atpakaļ ledusskapī uz aptuveni 10 minūtēm. Kad šokolāde apžuvusi, ar nazi iegriež rievas. Pārkaisa ar pūdercukuru.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Ziemassvētku sirsniņas
Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.
Ziemassvētku dzērieni
Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.