Sastāvdaļas
100 g rupji sasmalcinātu riekstu
150 g sakapātu žāvētu vīģu
100 g rozīņu
150 g sakapātu žāvētu aprikožu
250 g kviešu miltu
200 g rudzu miltu
2 tējk. cepamā pulvera
1 tējk. sāls
3 ēd. kar. Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
2 ēd. kar. eļļas
200 ml piena
Instrukcijas
Samaisa sausās sastāvdaļas ar riekstiem, vīģēm, rozīnēm un aprikozēm. Pievieno sīrupu, eļļu un pienu un maisa, līdz izveidojas viendabīga mīkla.
Sadala mīklu divās daļās un veido apaļas bulciņas (aptuveni 15 centimetru diametrā). Uzliek bulciņas uz plāts ar cepamo papīru. Iegriež plāceņa virspusē krustu, sadalot katru plāceni četrās daļās.
Cep cepeškrāsns vidusdaļā 225°C aptuveni 12 minūtes. Pasniedz atdzisušus.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ielūdz uz karstvīna svētkiem
Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.
Konditorejas izstrādājumi adventes laikam
Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.