Sastāvdaļas
120 g sviesta istabas temperatūra
190 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
3 g vaniļas cukura ar dabīgo vaniļu
2 olas
100 g jogurta
1 apelsīna miziņa
40 g apelsīnu sulas
150 g kviešu miltu
150 g maltu mandeļu
10 g cepamā pulvera
3 g sāls
60 g dzelteno rozīņu
60 g sukādes apelsīna miziņas
Garnējumam
mandeļu pārslas
Dansukker pūdercukurs
Instrukcijas
Noregulē cepeškrāsni līdz 175 °C augšējā un apakšējā siltuma režīmā.
Sviestu, muskovado cukuru un vaniļas cukuru sakuļ gaisīgās putās. Putojot pievieno pa vienai olai, tad pievieno jogurtu, apelsīna miziņu un apelsīnu sulu.
Kviešu miltus, mandeļu miltus, cepamo pulveri un sāli samaisa un iecilā mīklā. Beigās iecilā arī rozīnes, sukādes un apelsīna miziņu.
Ietauko kūkas formu apmēram 20 cm diametrā. Pamatni pārkaisa ar mandeļu pārslām. Lej iekšā mīklu un kūkas virspusi pārkaisa ar mandeļu pārslām.
Cep cepeškrāsns vidējā daļā 50-55 minūtes. Gatavību nosaka, iespraužot koka irbulīti – tam nav jābūt aplipušam ar mīklu. Atstāj pilnībā atdzist.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Ziemassvētku sirsniņas
Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.
Ziemassvētku dzērieni
Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.