Ziemassvētku eglītes kapkeiki

Mīlīgi šokolādes kēksiņi ar koši zaļu krēma “cepurīti” ienes Ziemassvētku noskaņu ikvienā mājā. Pagatavo tos bērniem uz skolas pasākumu vai paņem līdzi uz darbu uzcienāt kolēģus!

15 gabaliņi

1 stunda

Atzīme (22 gab)

Sastāvdaļas

Kēksiņi
100 g sviesta
100 ml piena
120 g kviešu miltu
20 g kakao pulvera
3 g vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
5 g cepamā pulvera
1 šķipsniņa sāls
35 g sakapātas šokolādes (piena vai tumšās pēc izvēles)
3 olas
170 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura

Virskārta
75 g sviesta istabas temperatūrā
300 g Dansukker pūdercukura
3 g vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
100 g svaigā siera
Zaļās pārtikas krāsvielas
Pāris pilieni piparmētru eļļas (pēc izvēles)

Dekorēšana
Cukura dekori

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C.

Sviestu izkausē un iemaisa pienā. 

Atsevišķā bļodā samaisa miltus, kakao pulveri, vaniļas cukuru, cepamo pulveri, sāli un sakapātu šokolādi. 

Olas un cukuru sakuļ mīkstās putās. Iecilā tajās sauso maisījumu, bet pēc tam – sviesta un piena maisījumu. Rūpīgi visu izmaisa. 

Kēksiņu formas piepilda līdz 2/3 no to tilpuma un cep krāsns vidējā daļā apmēram 20 minūtes. Izceptos kēksiņus atdzesē līdz istabas temperatūrai.

Sviestu, pūdercukuru un vaniļas cukuru sakuļ krēmīgā masā. Iekuļ svaigo sieru un pievieno pāris pilienus zaļās pārtikas krāsvielas un, ja vēlas, piparmētru eļļu. Pildījumu liek dekorēšanas tūbiņā ar roboto uzgali. Pildījumu uzglabā ledusskapī un pirms pasniegšanas uz katra kēksiņa izspiež krēma cepurīti.

Dekorē ar cukura dekoriem.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Karstvīna sours

Ielūdz uz karstvīna svētkiem

Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.

Ziemassvētku zvaigzne

Konditorejas izstrādājumi adventes laikam

Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.