Sastāvdaļas
Pamatne
8 cepumi Digestive vai citi
40 g sviesta
40 g griķu
Rabarberu želeja
150 g rabarberu
50 g zemeņu
95 g Dansukker želejas cukura “Multi”
20 g glikozes sīrupa (var izmantot arī Dansukker dzidro sīrupu)
Zemeņu-siera masa
400 g zemeņu
190 g Dansukker želejas cukura “Multi”
3 olu dzeltenumu
30 g Dansukker pūdercukura
40 g glikozes sīrupa
300 g krēmsiera
300 ml saldā krējuma
Instrukcijas
Cepumus sasmalcina drumstalās un iemaisa izkausētā sviestā. Griķus uz pannas apgrauzdē un ļauj atdzist. Visas sastāvdaļas sastrādā un izklāj uz kūkas cepamformas pamatnes 18 cm diametrā, kas izklāta ar pārtikas plēvi. Viegli piespiež. Novieto saldētavā uz 30 minūtēm.
Pagatavo želeju. Rabarberus nomizo un sasmalcina. Zemenēm noņem kauslapiņas, lielākās ogas sadala. Visas sastāvdaļas vāra 4 minūtes, tad sastrādā mikserī vai ar rokas blenderi un ļauj atdzist.
Želejas masu lej silikona vai ar pārtikas plēvi izklātas kūkas formā (14 cm diametrā), nelielu daļu masas salejot arī nelielos trauciņos vai formiņās dekoru veidošanai. Novieto saldētavā uz stundu sastingt.
Pagatavo siera masu. Zemenes sablenderē, pievieno Dansukker želejas cukuru “Multi”, uzvāra un ļauj pilnībā atdzist. Olu dzeltenumus sakuļ kopā ar pūdercukuru un glikozes sīrupu. Pievieno krēmsieru un sakuļ vienmērīgā masā. Iemaisa arī atdzisušās zemenes. Saputo un iecilā saldo krējumu.
Kūkas pamatni un želejas kārtu izņem no saldētavas un no formām. Kūkas pamatni novieto 20 cm diametra kūkas formas centrā. Šai formai jābūt ar augstām malām, kas izklātas ar pārtikas plēvi. Virsū novieto želejas slāni. Gandrīz visu siera masas daudzumu pārlej pamatnei un izlīdzina. Nelielu atlikušo siera masu salej mazās formiņās, lai izveidotu dekorus. Novieto saldētavā uz 4 stundām.
Pirms pasniegšanas noņem kūkas formas malas un atbrīvo no pārtikas plēves. Dekorē ar mazajām želejas, siera kūkas masas formiņām un svaigām ogām. Pasniedz 15-20 minūšu laikā, kad kūka atsilusi līdz istabas temperatūrai.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ielūdz uz karstvīna svētkiem
Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.
Konditorejas izstrādājumi adventes laikam
Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.