Zemeņu šarlotes kūka

Izsmalcināta, grezna un debešķīgi garda – tāda ir šī kūka, kas varētu rotāt pat pašu kāzu galdu. Maiga un krēmīga zemeņu želeja pamatnē, zemeņu muss viducī, bet apkārt goda sardzē – “dāmu pirkstiņi” Nu, ko? Pie darba!?

8 porcijas

Atzīme (4 gab)

Sastāvdaļas

Zemeņu želejai 
120 ml ūdens
60 g zemeņu
60 g Dansukker želejas cukura “Multi”

Zemeņu musam
500 g zemeņu (var būt saldētas)
40 g Dansukker baltā cukura
14 g želatīna
300 ml saldā krējuma

Sīrupam 
130 ml ūdens
sula no 1 laima
30 g Dansukker baltā cukura

24–26 cepumi “Dāmu pirkstiņi” 
zemenes dekorēšana

Instrukcijas

Pagatavo zemeņu želeju. Zemenes sablendē ar ūdeni, līdz izveidojies biezenis. Lej katliņā, pievieno želejas cukuru un uzkarsē.  Masu lej ar cepamo papīru izklātā 18 cm kūkas formā. Liek ledusskapī un ļauj sacietēt.

Pagatavo zemeņu musu. Zemenes sablendē virtuves kombainā. Želatīnu aplej ar 75 g auksta ūdens un uzbriedina 10 minūtes. 

Katliņā liek trešdaļu zemeņu biezeņa uzkarsē ar cukuru un uzbriedināto želatīnu, neuzvāra. Noņem no uguns un iemaisa atlikušo daļu zemeņu biezeņa. Zemeņu masu atdzesē līdz istabas temperatūrai. Tikmēr saputo putukrējumu līdz stingrām putām. Pamazām iemaisa zemeņu masu putukrējumā.

1/3 “Dāmu pirkstiņu” cepumus izkārto ar cepamo papīru izklātā 22 cm kūkas formā. Pāri pārlej pusi zemeņu musa. Liek ledusskapī un ļauj mazliet sacietēt, tad izņem no ledusskapja un uzliek virsū sastingušo zemeņu želeju. Pārklāj ar atlikušo zemeņu krēmu un liek ledusskapī uz 3 stundām sacietēt.

Pagatavo sīrupu. Mazā katliņā uzkarsē ūdeni, laima sulu un cukuru, līdz cukurs izkusis. Ļauj atdzist.

Kad kūka sacietējusi, izņem to no ledusskapja un kūkas formas. Kūkai apkārt apliek “Dāmu pirkstiņus”. Katru cepumu iemērc sīrupā un pielipina pie kūkas sānu malas. Dekorē ar svaigām zemenēm. 

Receptes autore: Ilze Prūse
Stils: Dagnija Vaivode
Foto: Māris Kiseļovs

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Karstvīna sours

Ielūdz uz karstvīna svētkiem

Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.

Ziemassvētku zvaigzne

Konditorejas izstrādājumi adventes laikam

Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.