Zemeņu rulete ar lavandu

10 porcijas

1 stunda

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

Zemeņu pildījumam
100 g zemeņu
50 g Dansukker želejas cukura “Multi”
3 g Dansukker vaniļas cukura
100 ml saldā krējuma

Ruletei
3 olas
170 g Dansukker Ekoloģiskā cukura
120 g kviešu miltu
10 g cepampulvera
3 g Dansukker Vaniļas cukura
50 ml piena

Dekorēšanai
2 g kaltētas lavandas
26 g Dansukker baltā cukura

Instrukcijas

Vispirms pagatavo zemeņu mērci pildījumam. Zemes sastrādā biezenī, uzkarsē un pievieno želejas cukuru. Katliņu noņem no plīts un pievieno vaniļas cukuru. Atdzesē.

Saldo krējumu saputo un iemaisa atdzisušajā zemeņu želejā. Novieto ledusskapī uz vismaz vienu stundu.

Cepeškrāsni noregulē uz 200°C. Olas ar cukuru sakuļ mīkstās putās. Miltus, cepampulveri un vaniļas cukuru samaisa un iecilā olu-cukura putās. Pievieno arī pienu un visu kārtīgi samaisa.

Mīklu izklāj uz cepešplāts, kas pārklāta ar cepampapīru 30x40 cm izmērā. Cep krāsns vidējā daļā apmēram 5 minūtes.

Sagatavo lavandas un cukura maisījumu. Ar to pārkaisa jaunu cepampapīra loksni. Kad ruletes biskvīts gatavs, to izņem no cepeškrāsns un apgāž uz lavandas cukura. Ļauj atdzist un tikai pēc tam uzmanīgi noņem cepampapīru, uz kura rulete cepta. Pārklāj ar zemeņu mērci. Sarullē biskvītu, izmantojot apakšējo cepampapīra loksnes palīdzību, un novieto ledusskapī līdz pasniegšanai.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Karstvīna sours

Ielūdz uz karstvīna svētkiem

Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.

Ziemassvētku zvaigzne

Konditorejas izstrādājumi adventes laikam

Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.