Sastāvdaļas
Karameles mērce
40 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
100 ml saldā krējuma
70 g Dansukker dzidrā sīrupa
50 g sviesta
3 g sāls pārslu
Zefīriem
30 g kukurūzas cietes
40 g Dansukker pūdercukura
20 g želatīna pulvera
300 ml ūdens
425 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
40 g Dansukker Dzidrā vai glikozes sīrupa
2 olas baltumi
Cepampannas izklāšanai
Cepamā eļļa
Instrukcijas
Vispirms pagatavo karameļu mērci. Cukuru, saldo krējumu, sīrupu, sviestu un sāli uzkarsē katliņā ar biezu pamatni, līdz mērce sāk nedaudz sabiezēt.
Atsevišķā traukā samaisa kukurūzas cieti un pūdercukuru. Ietauko cepamformu 20x30 cm izmērā ar nelielu daudzumu eļļas. Ietaukoto formu pārkaisa ar nedaudz cietes-cukura maisījuma, lieko daudzumu izpurinot ārā.
Sagatavo želatīnu: želatīna pulveri pārlej ar 100 ml ūdens un izkausē karstā ūdens peldē. Kad želatīns izkusis, trauku noņem no plīts, bet želatīna bļodiņu atstāj virs katliņa siltumā.
Sagatavo sīrupu: balto cukuru, sīrupu un 200 ml ūdens lej lielākā katlā un uzkarsē līdz 127 °C.
Sagatavo olu baltumus: Kad sīrups sasniedz 115 °C, saputo olu baltumus.
Kad sīrups sasniedzis 127 °C temperatūras atzīmi, to noņem no plīts. Karstajā sīrupā veikli iekuļ želatīna maisījumu.
Nepārtraucot enerģiski putot, karsto cukura sīrupu ar želatīnu tievā strūkliņā lej olu baltumos. Turpina putot apmēram 7–10 minūtes, līdz masa kļuvusi gaisīga un viegla. Tad iemaisa divas trešdaļas karameļu mērces (ja mērce jau sabiezējusi, to atkal uzsilda).
Maisījumu lej silikona formā. Ar eļļā apmērcētu silikona lāpstiņu vai pirkstiem masu izlīdzina pa visu formu. Pārlej atlikušo karameļu mērci un ar dakšiņu, naža galu vai irbulīti “sazīmē” rakstus.
Atdzesē istabas temperatūrā 1-2 stundas. Ar ieeļļotu nazi sagriež gabalos Katru gabaliņu apvārta pūdercukurā.
Uzglabā ledusskapī noslēgtā polietilēna (zip-lock) maisiņā.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Lieldienu saldumi
Šeit atradīsi gan konditorejas izstrādājumus, konfektes un desertus priecīgai Lieldienu svinēšanai.

Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Pankūkas
Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens. Turklāt tās ir iespējams pasniegt kopā ar dažādām gardām piedevām. Pamēģiniet tās nedaudz pārliet ar Dansukker zeltainais cukura sīrupu.

Cepsim plātsmaizes pašas
Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.

Citrusaugļu laiks
Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!

Piektdienas atpūtas vakars
Piektdiena, iespējams, ir nedēļas labākā diena, un piektdienas atpūtas vakars ir labākais veids, kā nosvinēt darba nedēļas noslēgumu. Mums ir receptes tavam piektdienas atpūtas vakaram.