Sastāvdaļas
150 g sviesta istabas temperatūrā
210 g Dansukker Dzidrā sīrupa
3 olas
50 ml saldā krējuma
0,7 cl konjaka (ja vēlas)
7,5 g dzeramās sodas
480 g kviešu miltu
0,5 citrona miziņa
Papildinājums pēc izvēles
2 g kardamona
Cepšanai
Kokosriekstu eļļa
Pārkaisīšanai
Dansukker pūdercukur
Instrukcijas
Sviestu un sīrupu sakuļ, pa vienai pievienojot olas. Kuļ līdz krējuma konsistencei, pēc vēlēšanās pievienojot konjaku. Iesijā cepamo pulveri un miltus, atstājot nedaudz miltu papildināšanai pēc nepieciešamības. Žagariņu mīklai jābūt mazliet pašķidrai, ne pārāk stingrai. Tā sastings vēlāk atdziestot ledusskapī. Pievieno citrona miziņu un kardamonu. Mīklu novieto ledusskapī uz vienu stundu. Atdzisušu mīklu izveltnē uz iemiltotas cepampapīra vai silikona loksnes – tas ļaus samazināt pārkaisāmo miltu daudzumu, kas padarītu žagariņus cietākus. Izveltnēto mīklu sagriež loksnītēs 7x3 cm. Katras loksnītes vidū veido izgriezumu un vienu galu izloka cauri izgriezumam.
Žagariņus vāra eļļā 180 °C divas minūtes no katras puses. Lieko eļļu nosusina uz papīra dvieļa un žagariņus pārkaisa ar pūdercukuru.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ielūdz uz karstvīna svētkiem
Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.
Konditorejas izstrādājumi adventes laikam
Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.