Vistas cepetis ar āboliem un plūmju čatniju

4 porcijām

Atzīme (2 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Cepetim
4 vidēji āboli
2 kg veselas vistas
6 zariņi timiāna
400 g kartupeļu
150 g sviesta
100 g Dansukker ekoloģiskā cukurbiešu cukura
8 anīsa zvaigznes
50 g ķiploku
20 g olīveļļas
sāls, pipari

Čatnijam
300 g plūmju
100 g sarkano sīpolu
100 g portvīna
50 g balzametiķa
100 g Dansukker ekoloģiskā cukurbiešu cukura
10 g sāls

Instrukcijas

Pagatavo timiāna sviestu cepetim. Ķiplokus nomizo un smalki sagriež. Uz pannas sakarsē olīveļļu un sviestu. Liek cepties ķiplokus kopā ar timiāna lapiņām, pievieno šķipsniņu sāls. Cep uz mazas uguns, līdz ķiploki paliek viegli zeltaini. Noņem no pannas un atdzesē.
Kad sviests atdzisis, to ar ēdamkaroti liek zem vistas ādas uz muguras, kā arī apslaka visu ārpusi. Vistu liek ieeļļotā cepamajā traukā pa vidu.

Ābolus sagriež uz pusēm, katrā ābola pusītē iespiež anīsa zvaigzni, apber ar cukuru un nedaudz sāli un liek apkārt cepetim.

Atsevišķā bļodā kartupeļus izmaisa ar olīveļļu, sāli un pipariem. Pievieno cepetim.
Cep līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 1,5 stundu.

Pagatavo čatniju. Sīpolus nomizo un smalki sagriež. Plūmes sagriež ceturtdaļās.
Katlā sakarsē olīveļļu, pievieno sīpolus un šķipsnu sāli. Kad sīpoli kļūst caurspīdīgi, pievieno cukuru un karamelizē tos. Pievieno plūmes un portvīnu. Novāra vīnu un ļauj sautēties uz lēnas uguns aptuveni 15 minūtes. Pievieno balzametiķi, sāli un piparus pēc garšas.

Gatavu cepeti pasniedz kopā ar siltu čatniju.

Recepte: Linda Brensone
Foto: Kristiana Sisejeva
Stils: Līva Kārkla-Upeniece

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Lieldienu šokolādes krēms Rocky Road

Lieldienu saldumi

Šeit atradīsi gan konditorejas izstrādājumus, konfektes un desertus priecīgai Lieldienu svinēšanai.

Amerikāņu skaistuma kūka

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Grezna pankūku torte ar banānu pildījumu

Pankūkas

Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens. Turklāt tās ir iespējams pasniegt kopā ar dažādām gardām piedevām. Pamēģiniet tās nedaudz pārliet ar Dansukker zeltainais cukura sīrupu.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.

Apelsīnu marmelāde

Citrusaugļu laiks

Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!

Kokosriekstu un karameļu popkorns

Piektdienas atpūtas vakars

Piektdiena, iespējams, ir nedēļas labākā diena, un piektdienas atpūtas vakars ir labākais veids, kā nosvinēt darba nedēļas noslēgumu. Mums ir receptes tavam piektdienas atpūtas vakaram.