Sastāvdaļas
500 g zemeņu
1 laims
1 citrons
75 g Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura
25 ml smalki sakapātu piparmētru
150 ml saldā krējuma
5 g vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
100 ml skāba krējuma
1 liels šokolādes batoniņš ar vafeļu kraukšķiem
Dekorēšanai
Piparmētru lapas
Instrukcijas
Zemenes nomazgā, nogriež kātiņus, sagriež mazos gabaliņos. Laimu rūpīgi nomazgā un norīvē miziņu uz smalkas rīves. Izspiež sulu no laima un no citrona. Uzmanīgi iemaisa zemenes marinādē un liek ledusskapī uz vienu stundu.
Saldo krējumu ar vaniļas cukuru puto, līdz veidojas mīkstas putu galotnītes. Skābo krējumu maisa, līdz tas iegūst viendabīgu konsistenci, un pievieno putukrējumam. Šokolādes-vafeļu batoniņu sagriež smalkos gabaliņos. Glāzēs kārtām liek zemenes, putukrējumu un batoniņu.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ielūdz uz karstvīna svētkiem
Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.
Konditorejas izstrādājumi adventes laikam
Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.