Sastāvdaļas
100 ml Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
100 g Dansukker baltā smalkā cukura
5 g vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
100 ml ūdens
2-3 svaigi piparmētras zariņi
250 g melleņu
125 g zemeņu
250 g gabaliņos sagriezta un no sēklām atbrīvota arbūza
Ledus kubiņi
Dekorēšanai
Ogas un arbūza gabaliņi
Instrukcijas
Uzvāra sīrupu kopā ar vaniļas cukuru, ūdeni un piparmētru. Pēc vārīšanas piparmētru lapas izņem. Ogas un arbūzu ar blenderi sasmalcina šķidrā, viendabīgā masā un pievieno sīrupa maisījumam. Zupu liek ledusskapī uz vairākām stundām vai uz nakti. Deserta traukos liek ledus kubiņus un pārlej pāri zupu. Dekorē ar ogām un arbūza gabaliņiem.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ielūdz uz karstvīna svētkiem
Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.
Konditorejas izstrādājumi adventes laikam
Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.