Vasaras kūka

Svaigas zemenes un gaisīgs siera krēms virs sulīgas kūkas pamatnes. Šī kūka ir paredzēta, lai atstātu iespaidu uz jūsu viesiem!

12 gabaliņi

2 stundas

Atzīme (1 gab)

Sastāvdaļas

Pamatne
250 ml rapšu eļļas
100 ml grieķu jogurta
3 olas
350 ml piena 
425 g Dansukker baltā cukura
10 g vaniļas cukura
540 g kviešu miltu
5 g dzeramās sodas
5 g cepamā pulvera
3 g sāls
150 ml zemeņu ievārījuma 

Pildījums
250 g siera krēma
500 ml saldā krējuma
30 g Dansukker pūdercukura
10 g vaniļas cukura 
1 citrona rīvēta miziņa
1 laima augļa rīvēta miziņa

Dekors
250 g zemeņu 
Balti ēdamie ziedi

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C temperatūru. Trīs apaļas kūkas formas 18–20 cm diametrā izklāj ar cepampapīru.  Ja kūkas forma ir tikai viena, tad trīs kārtu biskvīti būs jācep viens pēc otra.

Rapšu eļļu, jogurtu, pienu un cukuru salej bļodā un samaisa. Atsevišķā traukā samaisa visas sausās sastāvdaļas un tad iemaisa tās šķidrumā. Noslēgumā pievieno arī zemeņu ievārījumu.

Mīklu sadala trīs vienādās daļās un katru cep cepeškrāsnī 30 minūtes. Izgāž no formas uz cepampapīra un ļauj mierīgi atdzist.

Pildījums
Siera krēmu sakuļ, pievieno saldo krējumu un turpina kult līdz gaisīgām putām. Iemaisa citrona un laima miziņu, kā arī vaniļas un pūdercukuru. Novieto ledusskapī līdz kūkas salikšanai.

Kūkas salikšana
Pirmo biskvīta kārtu novieto uz kūkas pamatnes. Pārklāj ar trešdaļu pildījuma un dažām šķēlītēs sagrieztām svaigām zemeņu ogām. To pašu atkārto ar pārējām kūkas sastāvdaļām. Dekorē ar ēdamiem ziediem vai citiem rotājumiem pēc jūsu izvēles. Kūku var uzglabāt ledusskapī vienu vai divas dienas.

 

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Ievārījumu un marmelādes

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Saldējums ar ievārījumu un cepumiem

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Klasiskais brūkleņu ievārījums

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Konservēti vasaras dārzeņi

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Plūmju pīrāgs

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.