Sastāvdaļas
100 g margarīna
75 ml piena
150 g Dansukker niedru cukura „Demerara” vai Dansukker baltā smalkā cukura
2 olas
1 tējk. cepamā pulvera
1 1/2 ēd. kar. kartupeļu cietes
2 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
150 g kviešu miltu
Pildījumam
75 – 100 g svaigu ogu
vai
100 – 150 g smalki sakapātu rabarberu
vai
ar kanēli apkaisītas ābolu šķēlītes
Dekorēšanai
Dansukker pūdercukurs
Instrukcijas
Margarīnu izkausē un pievieno pienu. Uzkarsē, bet neļauj vārīties. Sakuļ olu un cukuru. Sajauc miltus, cepamo pulveri, kartupeļu cieti un vaniļas cukuru. Pamazām olu masā iestrādā miltu un piena maisījumus, līdz iegūst viendabīgu mīklu. Ja mīklu uz nakti atstās ledusskapī, kēksi būs gaisīgāki un labāk pacelsies. Mīklai pievieno svaigas ogas, sakapātos rabarberus vai ābolu šķēlītes. Gatavo mīklu liek kēksu formiņās vai kēksu pannā. Cep cepeškrāsns vidusdaļā 225 °C aptuveni 12 minūtes. Pirms pasniegšanas apkaisa ar pūdercukuru.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ielūdz uz karstvīna svētkiem
Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.
Konditorejas izstrādājumi adventes laikam
Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.