Tumšā kūka ar kokosriekstu karameles glazūru

Apm. 20 gab.

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

5 olas
500 g Dansukker tumšā Muscovado
200 g mīksta sviesta
60 g kakao pulvera
25 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
1 g sāls
200 g kviešu miltu

Kokosriekstu karameles glazūrai
400 g kokosriekstu pulvera
300 g Dansukker baltā smalkā cukura
280 g Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
300 ml saldā krējuma
125 g sviesta vai margarīna

Instrukcijas

Sakuļ olas un Muscovado. Pieliek sviestu, kakao, vaniļas cukuru un sāli, un kuļ, līdz masa kļūst viendabīga. Iemaisa miltus. Maisījumu izklāj uz platas cepampannas 30 x 40 cm, kas izklāta ar ietaukotu pergamentu. Cep krāsns vidū 200°C apmēram 15 minūtes.
Pa to laiku karameles sastāvdaļas ieliek katliņā un, nepārtraukti maisot, karsē 5 minūtes. Tad pārsmērē karameles masu kūkai pāri un turpina kūku cept vēl 10 minūtes.
Noliek kūku atdzist, tad sagriež taisnstūrveida gabalos. Tos uzglabā hermētiskā traukā, katru gabalu atdalot ar papīru.

Šo kūku var sasaldēt.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Karstvīna sours

Ielūdz uz karstvīna svētkiem

Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.

Ziemassvētku zvaigzne

Konditorejas izstrādājumi adventes laikam

Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.