Sastāvdaļas
Kūka
200 g kakao
500 ml piena
75 g Dansukker tumšā nerafinētā cukura
250 g sviesta vai margarīna
300 g Dansukker smalkā cukura
4 olas
700 g kviešu miltu
2 ēdamkarotes Dansukker vaniļas cukura
3 tējkarotes cepamā pulvera
Pildījums
400 g Filadelfijas siera ar zemu tauku saturu
300 g Dansukker pūdercukura
1 ēdamkarotes Dansukker vaniļas cukura
Garnējums
1 zaļa marcipāna plāksnīte (Odense)
150 g mandeļu masas
100 g Dansukker pūdercukura
dzeltena un melna pārtikas krāsviela
50 g tumšās šokolādes
Instrukcijas
Uzlieciet uz plāts cepamo papīru. Ar taukvielām iesmērējiet papīru un uzkaisiet rīvmaizi.
Katliņā samaisiet kakao ar pienu un cukuru un uzvāriet. Ļaujiet atdzist. Saputojiet taukvielas ar cukuru vieglā, gaisīgā masā. Pa vienai pievienojiet olas. Samaisiet kviešu miltus ar vaniļas cukuru, piena maisījumu un cepamo pulveri līdz veidojas mīkla. Uzlejiet mīklu uz plāts. Cepiet kūku krāsns apakšējā daļā 175 °C temperatūrā apm. 30 minūtes.
Izņemiet kūku un nolieciet uz papīra atdzist. Sajauciet pildījuma sastāvdaļas. No kūkas izgrieziet traktora kontūru un divus riteņus. Sadaliet visas trīs daļas uz pusēm un uzsmērējiet pildījumu uz katras pusītes. Otru kūkas pusi uzlieciet virsū. Traktora kontūru noklājiet ar zaļo marcipānu. Nogrieziet liekās marcipāna malas.
Mandeļu masā iemaisiet pūdercukuru. Ceturtdaļu mandeļu masas samaisiet ar dzelteno pārtikas krāsvielu, pārējo daļu ar melno krāsvielu. Izrullējiet plānu mandeļu masas kārtiņu. Noklājiet riteņus ar melno mandeļu masu un no dzeltenās masas izgrieziet apļus, kurus uzlieciet uz riteņiem. Pēc vēlēšanās garnējiet torti ar atlikušo marcipānu un kausētu šokolādi.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ielūdz uz karstvīna svētkiem
Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.
Konditorejas izstrādājumi adventes laikam
Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.