Svaigā siera kūka ar avenēm un baziliku

Atzīme (26 gab)

Sastāvdaļas

Biskvītam
1 ola
130 g Dansukker baltā smalkā cukura
110 g skābā krējuma
120 g miltu
6 g cepamā pulvera

Kraukšķiem
200 g piena šokolādes
150 g sviesta
150 g vafeļu (var izmantot arī "Choko Pops" pārslas vai citu cepumu drupačas)

Virskārtai
600 g svaigā siera (Filadelfijas, "Rasa", "Kārums" vai cits)
300 g saldā krējuma
180 g skābā krējuma
180 g Dansukker baltā smalkā cukura
10 g svaiga bazilika
20 g želatīna
80 g ūdens
5 g Dansukker vaniļas cukura
200 g aveņu

Instrukcijas

Iejauc biskvīta mīklu. Kūkas formu (26 cm diametrā) izklāj ar cepampapīru, lej iekšā mīklu un cep 180°C apmēram 12 minūtes.

Piena šokolādi izkausē ūdens peldē, pievieno sviestu, samaisa, iejauc vafeļu drupačas. Pārklāj ar to biskvīta pamatni.

Aukstā ūdenī uzbriedina želatīnu, tad to ūdens peldē izkausē. Skābo krējumu, cukuru, bazilika lapiņas sablenderē, pievieno svaigo sieru un vēlreiz sablenderē. Saldo krējumu ar vaniļas cukuru uzputo. Želatīnu iecilā siera masā, tad iemaisa putukrējumu.

Pusi siera masas izklāj tortes formā pāri šokolādes kraukšķiem. Ieber avenes un pāri izklāj atlikušo siera masu. Izlīdzina. Kūkai ļauj nostāvēties vismaz 12 stundas.

Receptes autors - Jānis Kairis

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Karstvīna sours

Ielūdz uz karstvīna svētkiem

Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.

Ziemassvētku zvaigzne

Konditorejas izstrādājumi adventes laikam

Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.