Sastāvdaļas
3 loksnes kārtainās mīklas bez rauga
500 g saldo ķiršu
50 g gaišā Dansukker Muscovado cukura
miza no 1 citrona
2 ēdamkarotes citronu sulas
2 tējkarotes kukurūzas cietes
3 tējkarotes ūdens
¼ tējkarotes kanēļa
3 ēdamkarotes mannas
1 olas dzeltenums
1 ēdamkarote piena
1 ēdamkarote Dansukker brūnā cukura
Instrukcijas
Ķiršus iztīra no kauliņiem. Liek katlā kopā ar cukuru, citrona mizu un sulu. Karsē, līdz masa sāk burbuļot.
Atsevišķā bļodā samaisa kukurūzas cieti ar ūdeni.
Kad ķirši kļuvuši mīksti, pievieno kukurūzas cieti un izmaisa, līdz masa sabiezējusi. Noņem no uguns un atdzesē istabas temperatūrā.
Kārtaino mīklu izrullē taisnstūra formā. Pa vidu liek ķiršus.
Atsevišķā bļodā samaisa kanēli un mannu, ko vienmērīgi izber virs ķiršiem.
Olu sakuļ kopā ar pienu.
Mīklas īsākās malas ieloka uz iekšu. Augšējo garāko malu apsmērē ar olu masu. Pāri ķiršiem vispirms loka apakšējo malu un tad apsmērēto malu.
Strūdeli apgriež otrādi, apsmērē ar olu masu un visas strūdeles garumā viegli iegriež vertikālas līnijas. Apber ar cukuru, liek līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī tvaika režīmā un cep 40 minūtes, līdz strūdele ir zeltaini brūna.
Pirms griešanas atstāj istabas temperatūrā 20 minūtes.
Recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Pie Galda”
Gatavo: Linda Brensone
Stils: Dagnija Vaivode
Foto: Māris Kiseļovs
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ielūdz uz karstvīna svētkiem
Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.
Konditorejas izstrādājumi adventes laikam
Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.