Sastāvdaļas
125 g sviesta vai margarīna
50 g Dansukker brūnā cukura
75 g Dansukker pūdercukura
1 ēdamkarote kakao
2 olas
325 g kviešu miltu
1 tējkarote cepamā pulvera
100 ml piena
Pildījums
300 ml piena
100 g mannas
75 g sviesta vai margarīna
75-100 g Dansukker smalkā cukura
2 ēdamkarotes Dansukker vaniļas cukura
100 g kokosriekstu skaidiņu
Garnējums
200 g baltās šokolādes
1 laima auglis, vēlams nesaspiests
1 citrons, vēlams nesaspiests
Instrukcijas
Traukā, izmantojot mikseri, saputo taukvielas kopā ar abu veidu cukuriem un olām. Sajauc kviešu miltus ar kakao, cepamo pulveri un pievieno masai. Pievieno pienu. Ielej mīklu ietaukotā, apaļā 24–26 cm diametra formā. Cep krāsns vidū 180 °C temperatūrā (karstā gaisā 155 °C) apmēram 30 minūtes. Ļauj atdzist.
Katliņā sajauc pienu ar mannu un taukvielām un vāri, līdz masa sabiezē. Pievieno abu veidu cukurus un kokosriekstu skaidiņas. Ielej mīklu pamatnē.
Izkausē šokolādi tvaika peldē un pārklāj kūku. Nomizo laima augli un citronu, sarīvē miziņu un pārkaisi kūkai. Ieliec ledusskapī uz vismaz 1 stundu.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ielūdz uz karstvīna svētkiem
Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.
Konditorejas izstrādājumi adventes laikam
Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.