Šokolādes un ķiršu rulete

4 porcijas

1 stunda + nakts vēsumā

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

Biskvītam
4 olas
20 g kakao
60 g kviešu miltu
120 g Dansukker tumšā Muscovado cukura
40 g sviesta
40 g kukurūzas cietes
šķipsniņa sāls

Ķiršu sīrupam
300 g ķiršu bez kauliņiem
150 g cukura
300 g ūdens
1 vaniļas pāksts

Ķiršu krēmam
200 g mascarpone siera
50 g saldā krējuma
100 g ķiršu no sīrupa

Dekorēšanai
100 g saldā krējuma
50 g ķiršu no sīrupa

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 180 ºC.

Pagatavo biskvītu. Bļodā samaisa miltus, kakao, kukurūzas cieti un sāli. Olas kopā ar cukuru ūdens peldē sakarsē līdz 43 ºC temperatūrai. (Uzmanību – nedrīkst pārkarsēt, lai ola nesarecētu omletē!) Noņem no uguns un maisot nedaudz atdzesē. Padzisušu olu lej miltu maisījumā. Iemaisa arī izkausētu sviestu.

Uz cepamās pannas izklāj cepamo papīru un vienmērīgi izklāj mīklu. Cep cepeškrāsnī 10 minūtes. Biskvītu izņem no krāsns, noņem no papīra, izklāj uz tīra, sausa dvieļa un sarullē. Atdzesē istabas temperatūrā.

Pagatavo ķiršus sīrupā. Katliņā liek cukuru, ūdeni un vaniļas pāksti. Uzvāra, pievieno ķiršus un atstāj vārīties 5 minūtes uz vidējas liesmas. Noņem no uguns un atdzesē.

Trešdaļu ķiršu sablendē kopā ar sīrupu līdz viendabīgai konsistencei. Bļodā liek mascarpone sieru, saldo krējumu un blendētos ķiršus. Uzputo līdz krēmīgai konsistencei. Iemaisa veselos ķiršus.

Biskvītu apslaka ar ķiršu sīrupu. Vienmērīgā kārtā izsmērē krēmu, sarullē un novieto ledusskapī līdz rītam.

Nākamajā dienā saldo krējumu uzputo vieglās un gaisīgās putās, kārto to uz ruletes kopā ar ķiršiem no sīrupa.

Autors: Linda Brensone
Stils: Zane Tilaka
Foto: Kristīne Sisejeva

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Karstvīna sours

Ielūdz uz karstvīna svētkiem

Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.

Ziemassvētku zvaigzne

Konditorejas izstrādājumi adventes laikam

Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.