Šokolādes un ķiršu rulete

4 porcijas

PT55M

1 stunda + nakts vēsumā

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Biskvītam
4 olas
20 g kakao
60 g kviešu miltu
120 g Dansukker tumšā Muscovado cukura
40 g sviesta
40 g kukurūzas cietes
šķipsniņa sāls

Ķiršu sīrupam
300 g ķiršu bez kauliņiem
150 g cukura
300 g ūdens
1 vaniļas pāksts

Ķiršu krēmam
200 g mascarpone siera
50 g saldā krējuma
100 g ķiršu no sīrupa

Dekorēšanai
100 g saldā krējuma
50 g ķiršu no sīrupa

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 180 ºC.

Pagatavo biskvītu. Bļodā samaisa miltus, kakao, kukurūzas cieti un sāli. Olas kopā ar cukuru ūdens peldē sakarsē līdz 43 ºC temperatūrai. (Uzmanību – nedrīkst pārkarsēt, lai ola nesarecētu omletē!) Noņem no uguns un maisot nedaudz atdzesē. Padzisušu olu lej miltu maisījumā. Iemaisa arī izkausētu sviestu.

Uz cepamās pannas izklāj cepamo papīru un vienmērīgi izklāj mīklu. Cep cepeškrāsnī 10 minūtes. Biskvītu izņem no krāsns, noņem no papīra, izklāj uz tīra, sausa dvieļa un sarullē. Atdzesē istabas temperatūrā.

Pagatavo ķiršus sīrupā. Katliņā liek cukuru, ūdeni un vaniļas pāksti. Uzvāra, pievieno ķiršus un atstāj vārīties 5 minūtes uz vidējas liesmas. Noņem no uguns un atdzesē.

Trešdaļu ķiršu sablendē kopā ar sīrupu līdz viendabīgai konsistencei. Bļodā liek mascarpone sieru, saldo krējumu un blendētos ķiršus. Uzputo līdz krēmīgai konsistencei. Iemaisa veselos ķiršus.

Biskvītu apslaka ar ķiršu sīrupu. Vienmērīgā kārtā izsmērē krēmu, sarullē un novieto ledusskapī līdz rītam.

Nākamajā dienā saldo krējumu uzputo vieglās un gaisīgās putās, kārto to uz ruletes kopā ar ķiršiem no sīrupa.

Autors: Linda Brensone
Stils: Zane Tilaka
Foto: Kristīne Sisejeva

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Lieldienu šokolādes krēms Rocky Road

Lieldienu saldumi

Šeit atradīsi gan konditorejas izstrādājumus, konfektes un desertus priecīgai Lieldienu svinēšanai.

Amerikāņu skaistuma kūka

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Grezna pankūku torte ar banānu pildījumu

Pankūkas

Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens. Turklāt tās ir iespējams pasniegt kopā ar dažādām gardām piedevām. Pamēģiniet tās nedaudz pārliet ar Dansukker zeltainais cukura sīrupu.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.

Apelsīnu marmelāde

Citrusaugļu laiks

Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!

Kokosriekstu un karameļu popkorns

Piektdienas atpūtas vakars

Piektdiena, iespējams, ir nedēļas labākā diena, un piektdienas atpūtas vakars ir labākais veids, kā nosvinēt darba nedēļas noslēgumu. Mums ir receptes tavam piektdienas atpūtas vakaram.