Sastāvdaļas
Piena kokteilim
800 ml šokolādes saldējuma (recepte zemāk)
200 ml piena
200 ml ledus gabaliņu
Šokolādes mērcei
3 ēdamk. Dansukker Tumšā sīrupa
150 ml kakao
200 ml ūdens
180 g Dansukker Nerafinētā cukurniedru cukura
Šķipsniņa sāls
1 tējk. Dansukker Vaniļas cukura
1 tējk. sasmalcināta kardamona
Šokolādes saldējums ar kanēli
8 lielu olu baltumi
315 g Dansukker Tumšā Muscovado cukura
2 tējk. Dansukker Vaniļas cukura
350 ml piena
100 ml kakao pulvera
700 ml saldā krējuma 40%
Šķipsniņa sāls
2 tējk. malta kanēļa
Instrukcijas
Piena kokteiļa pagatavošana
Saldējumu un pienu ar mikseri sakuļ, beigās pievienojot ledus gabaliņus. Glāzē lej kārtām piena kokteili, putukrējumu un šokolādes mērci. Dekorē ar putukrējumu un šokolādes mērci.
Šokolādes mērces pagatavošana
Visas sastāvdaļas sajauc un karsē, līdz cukurs izkūst. Karsē vēl 3-4 minūtes, līdz mērce sāk biezēt.
Šokolādes saldējuma pagatavošana
Olu dzeltenumus sakuļ kopā ar cukuru. Pienam pievieno kakao pulveri un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Pusi no karstā piena šokolādes maisījuma lēnām, nepārtraukti maisot, pievieno olu dzeltenumiem.
Olu maisījumu pievieno atlikušajai piena daļai. Turpat pievieno arī saldo krējumu, kanēli un sāli. Visu karsē uz lēnas uguns, pastāvīgi maisot, līdz masa sāk biezēt (5 – 10 minūtes).
Liek ledusskapī vismaz uz 6 stundām, bet vislabāk uz visu nakti.
Saldējuma pagatavošanai izmanto saldējuma mašīnu vai liek saldētavā vēl vismaz uz 6 stundām.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā. Bumbieru tarte ar kazas sieru vai ābolu pildījums virtuļiem ir tikai pāris no plašās recepšu kolekcijas, ko piedāvājam jūsu uzmanībai.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.