Sastāvdaļas
Piena kokteilim
800 ml šokolādes saldējuma (recepte zemāk)
200 ml piena
200 ml ledus gabaliņu
Šokolādes mērcei
3 ēdamk. Dansukker Tumšā sīrupa
150 ml kakao
200 ml ūdens
180 g Dansukker Nerafinētā cukurniedru cukura
Šķipsniņa sāls
1 tējk. Dansukker Vaniļas cukura
1 tējk. sasmalcināta kardamona
Šokolādes saldējums ar kanēli
8 lielu olu baltumi
315 g Dansukker Tumšā Muscovado cukura
2 tējk. Dansukker Vaniļas cukura
350 ml piena
100 ml kakao pulvera
700 ml saldā krējuma 40%
Šķipsniņa sāls
2 tējk. malta kanēļa
Instrukcijas
Piena kokteiļa pagatavošana
Saldējumu un pienu ar mikseri sakuļ, beigās pievienojot ledus gabaliņus. Glāzē lej kārtām piena kokteili, putukrējumu un šokolādes mērci. Dekorē ar putukrējumu un šokolādes mērci.
Šokolādes mērces pagatavošana
Visas sastāvdaļas sajauc un karsē, līdz cukurs izkūst. Karsē vēl 3-4 minūtes, līdz mērce sāk biezēt.
Šokolādes saldējuma pagatavošana
Olu dzeltenumus sakuļ kopā ar cukuru. Pienam pievieno kakao pulveri un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Pusi no karstā piena šokolādes maisījuma lēnām, nepārtraukti maisot, pievieno olu dzeltenumiem.
Olu maisījumu pievieno atlikušajai piena daļai. Turpat pievieno arī saldo krējumu, kanēli un sāli. Visu karsē uz lēnas uguns, pastāvīgi maisot, līdz masa sāk biezēt (5 – 10 minūtes).
Liek ledusskapī vismaz uz 6 stundām, bet vislabāk uz visu nakti.
Saldējuma pagatavošanai izmanto saldējuma mašīnu vai liek saldētavā vēl vismaz uz 6 stundām.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ielūdz uz karstvīna svētkiem
Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.
Konditorejas izstrādājumi adventes laikam
Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.