Sastāvdaļas
100 g Dansukker gaišā vai tumšā muskovado cukura
šķipsna sāls
250 g saldā krējuma
250 g 70% tumšās šokolādes
50 g nesaldināta kakao pulvera
50 g Dansukker gaišā vai tumšā muskovado cukura
Instrukcijas
Katliņā uz vidējas uguns uzkarsē cukuru, sāli un saldo krējumu līdz brīdim, kad sviests un cukurs izkusis un masa sāk viegli burbuļot. Šokolādi sakapā un liek bļodā. Karsto saldkrējuma masu lej pāri kapātajai šokolādei. Visu maisa, līdz šokolāde izkususi un masa kļuvusi spīdīga un vijīga. Masu atdzesē, tad liek ledusskapī uz 1 stundu, lai atdzesētu pilnībā.
Pagatavo trifeļu ārējo slāni: kakao un muskovado cukuru sajauc attiecībā 1:1. No šokolādes masas veido mazas bumbiņas, tās apvārta cukura un kakao masā.
Uzglabā noslēgtā traukā ledusskapī, bet pasniedz istabas temperatūrā.
Receptes autors: Māra Pole
Fotogrāfs: Māris Kiseļovs
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ielūdz uz karstvīna svētkiem
Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.
Konditorejas izstrādājumi adventes laikam
Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.