Sastāvdaļas
200 g sviesta vai margarīna
200 g tumšās šokolādes
200 g Dansukker tumšā nerafinētā cukura
2 tējkarotes Dansukker vaniļas cukura
4 olas
250 g kviešu miltu
1/2 tējkarote cepamā pulvera
300 g dažādu riekstu
Trifeles
200 g tumšās šokolādes
150 g putukrējuma
2 ēdamkarotes Dansukker tumšā nerafinētā cukura
25 g sviesta vai margarīna
3 ēdamkarotes konjaka
Instrukcijas
Ietaukojiet apaļo cepamo formu (24 cm diametrā). Sausā pannā apcepiet riekstus. Dvielī noberziet iespējamās miziņas. Rupji sakapājiet riekstus.
Katliņā zemā temperatūrā izkausējiet taukvielas. Salauziet šokolādi un pievienojiet izkausētajām taukvielām. Maisiet līdz šokolāde izkūst. Tad noņemiet katliņu no uguns. Pievienojiet tumšo nerafinēto cukuru un vaniļas cukuru. Pievienojiet arī miltus, cepamo pulveri un riekstus. Pa vienai pievienojiet olas. Ielejiet mīklu formā un cepiet cepeškrāsns zemākajā daļā aptuveni 20 minūtes 200 grādu temperatūrā. Kūkai vidū jābūt mitrai. Ļaujiet atdzist.
Samaisiet krējumu ar nerafinēto cukuru un uzvāriet. Ieberiet krējuma maisījumā šokolādes gabaliņus un maisiet, līdz tie izkusuši. Pievienojiet taukvielas. Pievienojiet konjaku. Ļaujiet atdzist, pirms uzklājiet vai ar konditorejas šprici uzspiediet uz kūkas. Glabājiet ledusskapī. Šokolādes kūku pasniedziet sadalītu mazos gabaliņos.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ielūdz uz karstvīna svētkiem
Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.
Konditorejas izstrādājumi adventes laikam
Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.