Sastāvdaļas
Pamatnei
50 g drupinātas tumšās šokolādes
50 g sviesta
50 ml kakao pulvera
100 ml Dansukker tumšā Muscovado cukura
2 olas
75 ml miltu
1/2 tējk. cepamā pulvera
Aveņu krēms
200 g saldētu aveņu
2 tējk. Dansukker vaniļas cukura
1 ola
50 ml Dansukker želejas cukura „Multi”
20 g sviesta
Šokolādes muss
50 g tumšās šokolādes
100 g svaigā siera
2 tējk. Dansukker vaniļas cukura
200 ml saldā krējuma
Bezē
4 lielu olu baltumi (apmēram 100 ml)
200 ml Dansukker baltā cukurbiešu cukura
50 ml Dansukker glikozes sīrupa
Instrukcijas
Pamatnei
Sviestu vispirms izkausē, un tad pievieno sadrupinātu šokolādi. Olas saputo stingrās putās. Pievieno sviesta šokolādes maisījumu un iemaisa arī miltus, kakao un cepamo pulveri. Masu lej ietaukotā cepešpannā (20 cm diametrā) un 8-10 minūtes 175°C.
Aveņu krēms
Avenes vāra kopā ar cukuru 5-7 minūtes. Noņem no uguns un pievieno sviestu un viegli sakultu olu. Saputo un noliek atdzesēties. Ar šo krēma masu apziež atdzisušo pamatni un novieto saldētavā.
Šokolādes muss
Šokolādi sadrupina un saber lielā bļodā. Saldo krējumu uzkarsē un pārlej šokolādei. Maisa, līdz šokolāde izkususi. Tad liek ledusskapī atdzist. Kad atdzisis, pievieno svaigo sieru un vaniļas cukuru un kuļ, līdz masa kļūst krēmveidīga. Ja muss ir pārāk biezs, pievieno vēl nedaudz saldā krējuma.
Pamatni izņem no saldētavas, apsmērē ar šokolādes musu un liek atpakaļ saldētavā sastingt.
Bezē
Olu baltumus ar cukuru un glikozes sīrupu puto ūdens peldē, līdz cukurs izšķīdis. Trauku noņem no plīts un olu baltumus salej miksera traukā. Puto vēl vismaz 10 minūtes, tad noliek ledusskapī uz 30 minūtēm. Bezē masu caur dekorēšanas tūtiņu vai izsmērē pāri tartei un apdedzina virskārtu ar speciālo gāzes degli.
Tarti var uzglabāt saldētavā, taču pirms pasniegšanas tā vismaz 3 stundas jāatlaidina.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ielūdz uz karstvīna svētkiem
Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.
Konditorejas izstrādājumi adventes laikam
Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.