Sastāvdaļas
Pamatne
250 g mandeļu pastas
150 ml Dansukker Farīna cukura
1 olas baltuma
Šokolādes sviesta krēms
150 g sviesta
110 g Dansukker pūdercukura
25 g kakao pulvera
1 olas dzeltenums
50 g auzu miltu
20 g kokosriekstu skaidiņu
15 ml aukstas kafijas
Dekorēšanai
250 g tumšās šokolādes
kokosriekstu skaidiņas
Instrukcijas
Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C.
Mandeļu pastu sarīvē. Cukuru ar olu baltumiem sakuļ un iemaisa mandeļu masā. Ar karotīti veido mazas bumbiņas, kārto uz plats, kas pārklāta ar cepampapīru. Cep krāsns vidējā daļā 12-14 minūtes. Pirms noņemšanas no cepampapīra ļauj atdzist pilnībā.
Pagatavo krēmu. Sviestu sakuļ mīkstās putās un pievieno pūdercukuru, kakao pulveri un olas dzeltenumu. Auzu pārslas samaļ dzirnaviņās vai virtuves kombainā. Pievieno kokosriekstu skaidiņas un kafiju sviesta maisījumam. Visu sakuļ līdz krējuma konsistencei.
Krēmu pārziež makarūnu pamatnes pusītēm, saliek kopā un novieto saldētavā uz 15 minūtēm.
Sagatavo glazūru. Šokolādi sadrupina un izkausē karstā ūdens peldē. Makarūnus izņem no saldētavas un apmērcē šokolādē. Pārkaisa ar kokosriekstu skaidiņām un novieto uz restītēm, līdz šokolāde sacietē.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ielūdz uz karstvīna svētkiem
Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.
Konditorejas izstrādājumi adventes laikam
Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.