Šokolādes kūka Eglīte

Šī ir viegli pagatavojama recepte, kuras rezultāts kalpos par iepriecinājumu, mazu dāvaniņu vai našķi Ziemassvētku galdā. Tumšais Farīna cukurs piešķirs tai piesātinātu aromātu, bet karameļu spieķīši, pūdercukura glazūra un citi Ziemassvētku ēdamie dekori izrotās kūciņas atbilstoši noskaņai.

6 šķēles

1 stunda

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

150 g sviesta
75 g tumšās vai piena šokolādes
150 g Dansukker Farīna cukura
130 g ekoloģiskā cukurbiešu vai cukurniedru cukura
3 olas
135 g kviešu miltu
25 g kakao pulvera
2 šķipsniņas sāls

Dekorācijai
Piparmētru karameļu spieķīši
Pūdercukura glazūra
putukrējums
rotājumi

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 200 °C.

Ietauko taisnstūra kūkas formu ar izņemamu pamatni izmēros 13x36 cm.

Izkausē sviestu. Šokolādi sakapā un iemaisa sviestā. Maisa līdz viendabīgai masai, pakāpeniski pievienojot cukuru. Pa vienai pievieno arī olas.

Miltus, kakao pulveri un sāli samaisa atsevišķā traukā un tad iemaisa kakao masā. Mīklu lej ietaukotajā kūkas formā un cep krāsns vidējā daļā 10-12 minūtes. Ļauj pilnībā atdzist.

Kūku izņem no formas, sagriež trīsstūros un dekorē ar putukrējumu, pūdercukura glazūru un pārējiem rotājumiem. No karameļu stienīšiem izveido “kājiņu”.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Karstvīna sours

Ielūdz uz karstvīna svētkiem

Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.

Ziemassvētku zvaigzne

Konditorejas izstrādājumi adventes laikam

Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.