Sastāvdaļas
Biskvītam
1 ola
175 g Dansukker Farīna cukura
150 g kefīra
50 g brūkleņu ievārījuma
2 g kanēļa
175 g miltu
1 g cepamā pulvera
50 g sviesta
Pildījumam
250 g tumšās šokolādes
40 g sviesta
60 g saldā krējuma
Saldētas dzērvenes
Glazūrai
Tumšā šokolāde
Instrukcijas
Pagatavo biskvītu: sviestu ar cukuru puto, pievienojot pa vienai olai. Pielej kefīru un pievieno brūkleņu ievārījumu. Sausās sastāvdaļas sajauc kopā un iecilā maisījumā. Lej cepamformā, kurā ieklāts pergaments, vai liek papīra kēksu formiņās. Cep krāsns vidusdaļā 175°C 20 minūtes.
Kad atdzisis, sagriež 2x2 cm kvadrātiņos.
Pagatavo pildījumu: tumšo šokolādi izkausē ūdens peldē kopā ar sviestu. Pielej saldo krējumu un visu uzputo. Masu pilda dekorēšanas tūtiņā un ar to zīmē aplīšus uz biskvīta kvadrātiņiem. Vidū liek dzērveni.
Kūciņas glazē ar ūdens peldē izkausētu tumšo šokolādi un dekorē ar baltajām cukura pērlītēm vai citiem rotājumiem.
Receptes autore - Dina Gira
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ielūdz uz karstvīna svētkiem
Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.
Konditorejas izstrādājumi adventes laikam
Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.