Šokolādes konfektes

40 gabaliņi

Atzīme (19 gab)

Sastāvdaļas

100 g sviesta
20 g  kakao
200 ml  saldā krējuma
210 g  Dansukker tumšā Muscovado cukura
140 g  Dansukker Dzidrā sīrupa
2 tējkar. Dansukker Vaniļas cukura
100 g tumšās šokolādes dekorēšanai

Instrukcijas

Visas sastāvdaļas, izņemot šokolādi, liek katlā ar biezu pamatni un uzvāra. Nepārtraukti maisot, uzkarsē līdz 125 °C. Temperatūru ieteicams pārbaudīt ar termometru vai, pilienu masas iepilinot glāzē auksta ūdens. Ja izveidojas apaļa, elastīga bumbiņa, īrisa krēms ir gatavs. Nepieciešamo krēma temperatūru iespējams sasniegt 30-40 minūtēs.
Īrisu izlej uz paplātes, kas pārklāta ar pergamenta papīru. Kad atdzisis, sagriež gabaliņos.
Karstā ūdens peldē izkausē šokolādi. Īrisa gabaliņus katru iemērc šokolādē un noliek malā, līdz šokolāde sastingusi. Ietin krāsainos papīriņos vai kārto konfekšu kārbā.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Karstvīna sours

Ielūdz uz karstvīna svētkiem

Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.

Ziemassvētku zvaigzne

Konditorejas izstrādājumi adventes laikam

Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.