Šokolādes kēksiņi – iemīļota recepte Zviedrijā

18 kēksiņi

1 stunda

Atzīme (6 gab)

Sastāvdaļas

Pildījumam
75 g sviesta
30 g kakao
50 ml kafijas
360 g Dansukker pūdercukura
20 g kokosriekstu skaidiņu

Kēksiņiem
150 g sviesta
2 olas
270 g Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura
40 g kakao
2 tējkar. cepamā pulvera
270 g kviešu miltu
150 ml miltu

Glazūrai
200 g tumšās šokolādes
300 g sviesta istabas temperatūrā
§20 g Dansukker pūdercukura
puse no pildījuma

Dekorēšanai
kokosriekstu skaidiņas

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C.

Sāk ar pildījuma pagatavošanu. Katliņā izkausē sviestu un pievieno pārējās pildījuma sastāvdaļas, izņemot kokosriekstu. Visu samaisa. Pusi no pildījuma nolej atsevišķā bļodiņā. Pievieno 50 ml kokosriekstu vienai no porcijām. Abas bļodiņas atdzesē.

Sagatavo mafinu mīklu. Izkausē sviestu. Olas un cukuru sakuļ mīkstās putās. Sausās sastāvdaļas samaisa atsevišķā bļodā. Sviestu uzsilda, pievieno pienu. Iekuļ cukura un olu maisījumu. Iemaisa sausās sastāvdaļas un sastrādā visu vijīgā masā.

Mīklu kārto mafinu formiņās, piepildot 2/3 no formiņas tilpuma. Katra mafina viducī liek pildījumu ar kokosriekstu. Cep krāsns vidējā daļā apmēram 10 minūtes. Atdzesē.

Pagatavo glazūru. Šokolādi sadrupina un izkausē ūdens peldē. Siltu sviestu ar pūdercukuru sakuļ mīkstās putās. Iekuļ izkausēto šokolādi un pievieno otru pildījuma daļu (bez kokosrieksta). Visu sakuļ līdz pastas konsistencei. Atdzesē 10-15 minūtes ledusskapī.

Izmantojot dekorēšanas tūtiņu, mafinus pārklāj ar glazūru un pārkaisa ar kokosriekstu skaidiņām.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Karstvīna sours

Ielūdz uz karstvīna svētkiem

Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.

Ziemassvētku zvaigzne

Konditorejas izstrādājumi adventes laikam

Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.