Sastāvdaļas
50 g tumšās šokolādes
60 g kakao pulvera
100 ml saldā krējuma
95 g Dansukker gaišā Muskovado cukura
1 tējkar. vaniļas cukura
200 ml piena
1 krūzīte gatava šokolādes dzēriena
1 šokolādes kausiņš
200 ml karsta piena
Varianti dekorēšanai
Putukrējums
Zefīri (maršmellovi)
Šokolādes čipsi
Dansukker dzidrais cukura sīrups
Malts kardamons, kanēlis vai kakao pulveris
Instrukcijas
Šokolādi sadrupina un izkausē karsta ūdens peldē. Kakao pulveri samaisa ar cukuru, vaniļas cukuru, iemaisa saldajā krējumā un pēc tam karstajā šokolādē. Samaisa viendabīgā masā un atdzesē ledusskapī.
Kad atdzisis, kārto pa gabaliņam uz ēdamkarotēm, izlīdzina un atdzesē ledusskapī.
Uzvāra apmēram 200 ml piena. Iemērc šokolādes karoti pienā un izmaisa.
Dekorē pēc izvēles.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ielūdz uz karstvīna svētkiem
Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.
Konditorejas izstrādājumi adventes laikam
Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.