Sastāvdaļas
Šokolādes pamatne
100 g tumšās šokolādes
50 g sviesta
80 g Dansukker ekoloģiskā cukura
1 ola
45 g kviešu miltu
Zefīra pildījums
200 g maršmellovu krēma (nopērkams specializētos veikalos)
150 g zemesriekstu krēma ar riekstu gabaliņiem
Īrisa krēms
100 g zemesriekstu
50 g sviesta
130 g Dansukker cukurniedru cukura
70 g Dansukker Dzidrā sīrupa
100 ml trekna putukrējuma
Virskārta
50 g tumšās šokolādes
50 g piena šokolādes
40 g zemesriekstu
Instrukcijas
Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C. Taisnstūrveida 13x36 cm izmēra kūkas formu ar izņemamu pamatni ietauko.
Šokolādi sakapā. Sviestu izkausē un iemaisa tajā šokolādi. Turpinot maisīt, pievieno cukuru, līdz iegūst pastas konsistenci. Pievieno olas un miltus. Mīklu lej kūkas formā un cep krāsns vidējā daļā apmēram 5 minūtes. Atdzesē.
Pagatavo zefīra pildījumu. Maršmellovu krēmu kopā ar zemesriekstu sviestu uzkarsē un kārtīgi samaisa. Maisījumu pārziež kūkas pamatnei un ledusskapī atdzesē.
Pagatavo īrisa krēmu. Sakapā zemesriekstus. Pārējās sastāvdaļas samaisa un katliņā uzkarsē līdz 120 °C. Temperatūru var pārbaudīt ar pilienu karstās masas aukstā ūdenī – ja piliens pārvēršas par apaļu, mīkstu bumbiņu, tad krēms ir gatavs. Krēmā iemaisa zemesriekstus. Masu pārklāj kūkai un ļauj atdzist ledusskapī apmēram vienu stundu.
Pagatavo virskārtu. Abas šokolādes sakapā, izkausē karstā ūdens peldē un pārlej kūkai. Pārkaisa ar sakapātiem zemesriekstiem. Atdzesē, līdz šokolādes sastingusi, tad sagriež gabaliņos.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā. Bumbieru tarte ar kazas sieru vai ābolu pildījums virtuļiem ir tikai pāris no plašās recepšu kolekcijas, ko piedāvājam jūsu uzmanībai.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.