Smiltsērkšķu un riekstu bezē cepumiņi

6 porcijas

1,5-2 stundas

Atzīme (1 gab)

Sastāvdaļas

Pamatnei
130 g lazdu riekstu
130 g mandeļu
6 olu baltumi
260 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
1ēdamkar. mandeļu miltu

Smiltsērkšķu musam
150 ml smiltsērkšķu sīrupa
6 želatīna plāksnītes
3 ēdamkar. ūdens
130 g Dansukker cukurniedru cukura
3 olu baltumi
300 ml saldā krējuma

Dekorēšanai
Smiltsērkšķi

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 150 °C.

Sadrupina lazdu riekstus un mandeles.

Pievieno vienu olas baltumu un pusi no cukura.

Atlikušos olas baltumus saputo biezās putās. Samazina putošanas ātrumu un pakāpeniski pievieno atlikušo cukuru. Tad iemaisa arī mandeļu miltus.

Maisījumu izklāj uz cepampapīra apmēram 30x40 cm izmērā.

Cep krāsns vidējā daļā 10-15 minūtes. Gatavam viegli jāatdalās no papīra. Atdzesē.

Pagatavo musu. Smiltsērkšķus atkausē, sablendē un izberž caur sietu.

Želatīna plāksnītes izmērcē aukstā ūdenī. Cukurniedru cukuru ar ūdeni uzvāra. Saputo olu baltumus. Kad sīrupa temperatūra sasniegusi 121°C, to tievā strūkliņā, nepārtraukti putojot, ielej olu baltumos. Turpina putot, līdz masa atdzisusi.

Saldo krējumu saputo. Smiltsērkšķu sulu uzsilda līdz 40°C. Izspiež ūdeni no želatīna plāksnītēm un iemaisa tās siltajā sulā, līdz želatīns izšķīdis. Uzmanīgi iemaisa musa masu un pēc tam arī putukrējumu. Mūsu pilda dekorēšanas tūtā un novieto ledusskapī uz 30 minūtēm.

No cepumu pamatnes izgriež 20 aplīšus 7 cm diametrā. Ar dekorēšanas tūtas palīdzību uz aplīša izspiež mūsu, pārklāj ar otru aplīti, vēlreiz musu un tad trešo aplīti. Dekorē ar smiltsērkšķiem un drupinātiem riekstiem.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Karstvīna sours

Ielūdz uz karstvīna svētkiem

Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.

Ziemassvētku zvaigzne

Konditorejas izstrādājumi adventes laikam

Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.