Smiltsērkšķu musa kūka

8–10 gabaliem

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

Smiltsērkšķu cremeux
100 g smiltsērkšķu sulas 
50 g apelsīnu sulas
30 g olu dzeltenumu
55 g olu
40 g Dansukker Jelgavas cukura
3 g želatīna
60 g sviesta

Baltās šokolādes musam 
170 g piena
350 g putukrējuma (viegli uzputots)
30 g laima sulas
14 g želatīna
330 g baltās šokolādes

Meduskūkas biskvītam
70 g Dansukker Jelgavas cukura
70 g sviesta
2 ēdamkarotes medus
1 ola
170 g miltu
⅓ tējkarotes cepamās sodas
šķipsniņa sāls

Mirror glazūrai
150 g Dansukker Jelgavas cukura
175 g baltās šokolādes
80 g iebiezinātā piena ar cukuru
90 ml ūdens
4 g želatīna
krāsviela pēc izvēles

Instrukcijas

Smiltsērkšķu cremeux
Katliņā karsē smiltsērkšķu un apelsīnu sulu ar cukuru. Citā bļodiņā sajauc olas un olu dzeltenumus.

Karsto smiltsērkšķu masu plānā strūklā lej olu masā, nepārtraukti maisot ar putojamo slotiņu.

Masu lej atpakaļ katliņā un karsē aptuveni 4 minūtes uz vidēji mazas uguns, bez apstājas maisot.

Kad masa sabiezējusi, pievieno uzbriedinātu želatīnu un sviestu, visu sablendē līdz viendabīgi krēmīgai masai.

Gatavo masu nedaudz atdzesē, ielej bļodā un pārklāj ar pārtikas plēvi.

Liek ledusskapī uz pāris stundām, līdz krēms kļuvis stingrs. Īsi pirms kūkas likšanas kopā masu atkal sablendē, līdz iegūta krēmīga konsistence.

Baltās šokolādes musam
Uzkarsē saldo krējumu, pievieno uzbriedinātu želatīnu un pārlej pāri šokolādei. Atstāj uz 10 minūtēm, tad samaisa.

Uzputo saldo krējumu, līdz iegūts viegls gaisīgums, iecilā šokolādes masā. Svarīgi ir izmantot musu uzreiz.

Meduskūkas biskvītam
Pagatavo meduskūkas biskvītu. Dziļā katliņā samaisa kopā medu, cukuru, sāli un sviestu, liek uz vidējas uguns, karsē, līdz cukurs izkusis.

Temperatūru mazliet samazina, pievieno sodu, nepārtraukti maisa, līdz masa dubultosies.

Kad masa kļuvusi zeltaini brūna, to noņem no uguns un ļauj mazliet padzist.

Atsevišķā bļodā iesit olu un kārtīgi samaisa, olu masu plānā strūklā pievieno karstajai masai, nepārtraukti maisot ar putojamo slotiņu. Svarīgi, lai masa nav pārāk karsta, lai ola nekļūtu par omleti.

Kad ola ir iemaisīta sviesta un cukura masā, to atliek atpakaļ uz vidēji zemas uguns, ļauj mazliet pakarsēties.

Noņem no uguns un iesijā miltus. Masu kārtīgi samaisa, ar rokām izveido apaļu mīklas bumbu, ietin pārtikas plēvē un ļauj vismaz 1 stundu mīklai atpūsties.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai. Mīklu izrullē starp diviem cepamajiem papīriem, izveido apļa formu un cep 7 minūtes, līdz biskvīts kļuvis zeltaini brūns.

Mirror glazūrai
Katliņā karsē ūdeni, iebiezināto pienu un cukuru aptuveni 2 minūtes, līdz cukurs ir izkusis.

Pievieno uzbriedinātu želatīnu.

Atsevišķā bļodā ūdens peldē izkausē šokolādi.

Kad šokolāde ir pilnībā izkususi, to pievieno karstajai iebiezinātā piena masai, visu sablendē.

Masu sadala divās daļās un pievieno ēdiena krāsvielu pēc patikas.

Kūkas salikšana
Pagatavoto šokolādes musu lej silikona formā (20 cm diametra) apmēram līdz pusei, formu pasit pa galda virsmu, lai tiktu izsisti liekie burbuļi. Ar karotes palīdzību musu izlīdzina uz formas malām, lai izveidotos krāteris.

Krāterī pilda smiltsērkšķa cremeux, tam pāri uzklāj plānu kārtu ar musu un pa virsu uzliek meduskūkas biskvītu. Formu liek uz nakti saldētavā.

Nākamajā dienā pagatavo mirror glazūru. Tad izņem kūku no silikona formas, novieto uz restītēm un mirror glazūru pārlej tai pāri.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Karstvīna sours

Ielūdz uz karstvīna svētkiem

Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.

Ziemassvētku zvaigzne

Konditorejas izstrādājumi adventes laikam

Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.