Sastāvdaļas
Mīkla
4 olu dzeltenumi
170 g Dansukker ekoloģiskā cukura
225 g kviešu miltu
15 g cepampulvera
210 g sviesta istabas temperatūrā
Liela šķipsna jūras sāls
Upeņu pildījums
125 g upeņu
85 g Dansukker ekoloģiskā cukura
Instrukcijas
Olu dzeltenumus un cukuru sakuļ mīkstās putās. Miltus un cepamo pulveri iesijā bļodā un ar roku iemīca olu putas, līdz izveidojas drupana mīkla. Rīvējot pievieno un iemīca sviestu un, visbeidzot, arī sāli. Mīklu sadala 14 vienādās daļās. Katru gabaliņu izveltnē bumbiņā un novieto saldētavā. Atdzisušas bumbiņas ievieto ietaukotās kēksiņu formās un cep cepeškrāsns vidējā daļā 160 °C temperatūrā apmēram 25 minūtes. Cepoties mīkla mazliet saplaks. Pēc cepšanas cepumos izveido iedobi apmēram viena centimetra diametrā.
Upeņu pildījums. Upenes kopā ar cukuru mērenā temperatūrā apvāra apmēram 10 minūtes, līdz tas sāk sabiezēt. Upenēs ir daudz pektīna, tāpēc pildījums pilnībā sabiezēs atdziestot. Gatavu masu pilda cepumu iedobēs un pasniedz siltus kā uzkodu vai kā desertu ar vaniļas saldējumu.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ielūdz uz karstvīna svētkiem
Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.
Konditorejas izstrādājumi adventes laikam
Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.