Sastāvdaļas
4 l ūdens
250 g Dansukker Farīna cukura
250 g Dansukker baltā cukura
1-2 citronu sulas
1/5 tējkarote svaiga rauga (zirņa izmēra gabaliņš)
rozīnes un baltais cukurs papildināšanai
Instrukcijas
Pusi no ūdens daudzuma uzvāra. Pievieno abus cukura veidus un izmaisa. Pievieno citrona sulu un pārējo ūdens daudzumu. Atdzesē. Raugu izšķīdina nelielā ūdens daudzumā un pievieno dzērienam. Katlu pārklāj ar dvielīti un atstāj istabas temperatūrā uz vienu dienu. Dzērienu pilda tīrās pudelēs. Katrā vēl pievieno dažas rozīnes un vienu tējkaroti baltā cukura. Noliek vēsumā uz nedēļu vai istabas temperatūrā uz trīs dienām. Sima ir gatava, kad rozīnes ir piebriedušas un palielinājušās izmērā. Fermentācijas laikā spiediens pudelēs palielinās, tāpēc tās nevajag aizvākot pārāk cieši. Uzglabāt ledusskapī un izlietot nedēļas laikā.
Padomi!
Palielinot rauda daudzumu, rūgšana notiks straujāk un spēcīgāk.
Ja vēlaties tumšāku dzērienu, izmantojiet tikai Farīna cukuru – kopā 500 g uz 4 l ūdens.
Ja vēlaties vairāk citronu garšas, izmantojiet ekoloģiski audzētos citronus: rūpīgi tos nomazgājiet, norīvējiet un pievienojiet pirms ūdens vārīšanas. Pirms pildīšanas pudelēs nokāsiet biezumus.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ielūdz uz karstvīna svētkiem
Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.
Konditorejas izstrādājumi adventes laikam
Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.