Silvijas kūka ar brūninātu sviestu un kardamonu

Zviedrijas karalienes Silvijas vārdā nosauktajai kūkai piemīt maģiska kardamona garša, un tā pārklāta ar glazūru no brūnināta sviesta un grauzdētām kokosriekstu pārslām.

Apmēram 25 gabaliņi

Apmēram 1,5 stundas

Atzīme (2 gab)

Sastāvdaļas

3 olas
130 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
140 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
180 g kviešu miltu 
10 g cepamā pulvera
6 g kardamona
150 ml ūdens

Glazūrai
125 g sviesta
60 g Dansukker pūdercukura
3 g vaniļas cukura
2 olas dzeltenumi

Dekorēšanai
Kokosriekstu pārslas

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C.

Ietauko 20x30 cm izmēra cepampannu – kūkas formu un izklāj to ar cepampapīru.

Olas un cukuru sakuļ mīkstās putās. Bļodā sajauc kviešu miltus, cepamo pulveri un kardamonu un iecilā olu putās. Pievieno ūdeni un visu kārtīgi izmaisa.

Mīklu lej kūkas formā un cep cepeškrāsns vidējā daļā apmēram 25-30 minūtes. Gatavu kūku nedaudz atdzesē un tad izgāž uz režģa vai dvielīša.

Pagatavo glazūru. Sviestu uz panna sabrūnina un nedaudz atdzesē. Pievieno pūdercukuru un vaniļas cukuru. Pa vienam pievieno olas dzeltenumus un sakuļ mīklu līdz vijīgai konsistencei.

Sausā pannā apgrauzdē kokosriekstu pārslas.

Atdzisušu kūku pārklāj ar sviesta glazūru un pārkaisa ar kokosriekstu pārslām. Pirms pasniegšanas sagriež gabaliņos.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Karstvīna sours

Ielūdz uz karstvīna svētkiem

Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.

Ziemassvētku zvaigzne

Konditorejas izstrādājumi adventes laikam

Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.