Siera kūka ar karameļu mērci un piparkūku pamatni

Ziemassvētku garšu siera kūkai piešķir karameļu mērce, drupinātas piparkūkas pamatnē un brūklenes karstvīna želejā dekoram. Želejas cukurs Multi ļaus saželēt arī skābenajai karstvīna mērcei, bet muskovado cukrus ar sīrupu veidos nepieciešamo karameles faktūru un aromātu saldā krējuma mērcei.

16 gabaliņi

Apmēram 1,5 stundas + 3 stundas saldētavā

Atzīme (6 gab)

Sastāvdaļas

Karameļu mērce
95 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
30 g Dansukker dzidrā sīrupa
15 g sviesta
100 ml saldā krējuma

Piparkūku pamatnei
200 g piparkūku cepumu drumstalu
75 g izkausēta sviesta

Siera kūkai
4 olu dzeltenumi
120 g Dansukker pūdercukura
40 g Dansukker dzidrā vai glikozes sīrupa
300 g siera krēma
400 ml saldā krējuma

Karstvīna brūkleņu želejai
200 g brūkleņu
100 ml karstvīna
95 g Dansukker želejas cukura Multi

Instrukcijas

Vispirms pagatavo karameļu mērci. Katliņā ar biezu dibenu uzkarsē muskovado cukuru, sīrupu un sviestu. Ļauj vārīties apmēram 2 minūtes, līdz mērce sāk nedaudz sabiezēt.

Pamazām pievieno saldo krējumu un vāra vēl 4 minūtes. Lej burkā, nedaudz atdzesē un tad novieto ledusskapī, līdz sabiezē.

Pagatavo piparkūku pamatni. Piparkūku drumstalas ar izkausētu sviestu sastrādā virtuves kombainā. Maisījumu ber kvadrātveida formā apmēram 19x19 cm izmērā, vēlams ar noņemamām malām. Stingri noblietē un novieto saldētavā.

Sagatavo siera kūku. Bļodā sakuļ olu dzeltenumus, pūdercukuru un sīrupu. Pievieno siera krēmu un sakuļ spīdīgā masā. Atsevišķā bļodā saputo saldo krējumu un arī iemaisa siera masā.

Izņem piparkūku pamatni no saldētavas. Siera masu pārlej pamatnei. Pāri lej karameļu mērci un vieglītēm visu apmaisa. Kūku novieto saldētavā uz apmēram trim stundām.

Tikmēr pagatavo brūklenes karstvīna želejā. Brūklenes ber katliņā kopā ar karstvīnu un želejas cukuru Multi. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūra un noņem no uguns. Želeja sabiezēs atdziestot.

Siera kūku izņem no saldētavas 10 minūtes pirms pasniegšanas. Sagriež kvadrātos un liek uz šķīvjiem. Pirms pasniegšanas katram gabaliņam uzliek  brūkleņu želeju.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Karstvīna sours

Ielūdz uz karstvīna svētkiem

Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.

Ziemassvētku zvaigzne

Konditorejas izstrādājumi adventes laikam

Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.