Sarkano biešu kūka

Neparasta, grezna kūka ar pikantu pildījumu - koša un bagātīga. Piemērota īpašiem svētkiem un svarīgiem notikumiem.

10 gabaliņi

1 stunda 15 minūtes

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

Kūkas pamatnei
3 olas
170 g Dansukker baltā cukura
95 g Dansukker gaišā muscovado cukura
225 ml rapšu eļļas
180 g kviešu miltu
50 g kokosriekstu skaidiņu
10 g cepamā pulvera
5 g malta kanēļa
5 g malta kardamona
3 g sāls
270 g rīvētu sarkano biešu

Pildījumam
200 g sviesta istabas temperatūrā
180 g Dansukker pūdercukura
5 g vaniļas cukura
300 g krēmsiera
1 laima miziņa
10 ml svaigi spiestas laima sulas

Dekorēšanai
Dārza mellenes
1 laima miziņa
Ēdamie ziedi

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C.

Olas ar cukuru sakuļ mīkstās putās. Pievieno eļļu. Atsevišķā bļodā samaisa miltus, kokosriekstu skaidiņas, cepamo pulveri, kanēli, kardamonu un sāli. Iecilā olu putās. 

Galda bietes noskalo, nomizo un sarīvē smalkās skaidiņās. Iemaisa mīklā. 

Ieeļļo 20 cm kūkas formu. Lej mīklu formā un cep krāsns vidējā daļā 45-50 minūtes. Pēc izņemšanas ļauj nedaudz atdzist, tad izgāž uz restītes, pārklāj ar virtuves dvieli un atdzesē pilnībā. 

Pagatavo pildījumu. Sviestu kuļ pāris minūtes. Pievieno pūdercukuru, vaniļas cukuru, pēc tam arī krēmsieru, un sakuļ visu kārtīgi. Beigās pievieno laima sulu un miziņu.

Masu lej dekorēšanas tūtiņā vai dozatorā ar apaļu uzgali. Kūkas biskvītu ar garu nazi pārgriež horizontāli. Vienu pamatnes daļu iekārto uz kūkas stenda. Caur dozatoru izspiež pildījumu, veidojot “virpuļus”. Pildījuma iedobēs ieber svaigas ogas.

Virsū kārto otru kūkas biskvīta daļu. To pārklāj ar pildījuma daļu līdzīgi, kā pamatni. Ar karoti vai silikona lāpstiņu nedaudz pielīdzina. Dekorē ar mellenēm un ēdamiem ziediem, pārkaisa ar rīvētu laima miziņu. 

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Karstvīna sours

Ielūdz uz karstvīna svētkiem

Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.

Ziemassvētku zvaigzne

Konditorejas izstrādājumi adventes laikam

Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.