Šampanieša panna cotta

Piemērots gan Jaungada svinībām, gan citam priecīgam notikumam. Vienkārša recepte, kas pārsteigs ar izsmalcināto garšu un grezno izskatu.

5 porcijas

40 minūtes + 4 stundas

Atzīme (6 gab)

Sastāvdaļas

Panna cotta
100 g baltās šokolādes
400 ml trekna saldā krējuma
70 g Dansukker želejas cukura “Multi”

Marakujas želeja
2 marakujas jeb kaislības augļi
200 ml dzirkstoša vīna vai dzirkstoša bezalkoholiska dzēriena 
50 g Dansukker želejas cukura “Multi”

Drumstalas
50 g kraukšķīgu cepumu
15 g izkausēta sviesta
7 g Dansukker tumšā sīrupa

Instrukcijas

Vispirms pagatavo panakotu. Šokolādi sasmalcina. Katliņā uzvāra saldo krējumu, noņem no uguns, pievieno šokolādi un maisot izkausē. Katliņu liek atpakaļ uz uguns, pievieno želejas cukuru “Multi” un pavāra 30 sekundes. Karsto masu salej piecos deserta trauciņos vai glāzēs un atdzesē divas stundas, līdz masa sastingusi. 

Pagatavo marakujas želeju. Ar karoti izgrebj augļa mīkstumu un sēkliņas, pievieno dzirkstošo vīnu vai citu dzērienu un želejas cukuru. Uzkarsē un pavāra vienu minūti, tad atdzesē. 
Marakujas želeju kārto pāri panakotas slānim un vēlreiz visu atdzesē vismaz divas stundas. Cepumus sasmalcina virtuves kombainā kopā ar izkausētu sviestu un sīrupu. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar cepumu drumstalām.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Karstvīna sours

Ielūdz uz karstvīna svētkiem

Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.

Ziemassvētku zvaigzne

Konditorejas izstrādājumi adventes laikam

Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.