Saldētā šokolādes musa kūka

apm. 8 porcijas

Atzīme (1 gab)

Sastāvdaļas

Pamatnei
200 g lobītu, sakapātu, samaltu mandeļu
300 g Dansukker pūdercukura
2 ēd. kar. Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
1 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
3 olas

Musam
200 g tumšās šokolādes
300 g putukrējuma
2 olu dzeltenumi
2 ēd. kar. Dansukker tumšā Muscovado cukura

Mērcei un rotājumam
½ litrs (250 g) aveņu
2-3 ēd. kar. Dansukker pūdercukura (mērcei) 

Dansukker pūdercukurs - pārkaisīšanai

Instrukcijas

Ar putotāju traukā saputo mandeles, pūdercukuru, sīrupu, vaniļas cukuru un olas. Ielej mīklu ietaukotā un ar miltiem apkaisītā cepamformā ar noņemamām malām. Cep krāsns apakšējā daļā 175°C apm. 25 minūtes.

Šokolādi salauž gabaliņos, liek traukā un izkausē tvaika peldē vai mikroviļņu krāsnī zemā temperatūrā. Saputo olu dzeltenumus ar nerafinēto cukuru. Saldo krējumu uzputo stingrās putās. Izkausēto šokolādi pievieno olu masai un pēc tam masu iemaisa putukrējumā.

Izņem kūku no formas un notīra formu. Pēc tam kūku liek atpakaļ formā. Pārlej musu pāri pamatnei un pārklāj ar foliju. Ievieto formu saldētavā uz vismaz 3 stundām.

Saspaida avenes un pievieno tām pūdercukuru. Kūku pasniedz ar aveņu mērci. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru. 

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Karstvīna sours

Ielūdz uz karstvīna svētkiem

Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.

Ziemassvētku zvaigzne

Konditorejas izstrādājumi adventes laikam

Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.