Saldējums ar ievārījumu un cepumiem

Mīkstu saldējumu samaisi ar cepumiem, pievieno saldējumu, un – voila! – brīnišķīgs deserts gatavs!

6 porcijas

2,5 stundas + 5 stundas saldētavā

Atzīme (2 gab)

Sastāvdaļas

Melleņu ievārījums
200 g melleņu
100 g Dansukker Ievārījuma cukura

Cepumi ar ievārījuma pildījumu
200 g sviesta istabas temperatūrā
60 g Dansukker pūdercukura
3 g vaniļas cukura
240 g kviešu miltu
5 g cepamā pulvera

Saldējums
4 olas dzeltenumi
40 g Dansukker baltā cukura
200 ml piena
150 ml saldā krējuma
140 g Dansukker Dzidrā vai glikozes sīrupa

Instrukcijas

Vispirms pagatavo  melleņu ievārījumu. Ogas pārlasa, pārber ar cukuru un apvāra 4-5 minūtes. Nosmeļ putas un verdošu pilda tīrās, izkarsētās burciņās. Cieši aizvāko un novieto uzglabāšanai vēsumā. 

Cep cepumus. Vispirms noregulē cepeškrāsni uz 200 °C.

Sviestu ar cukuru un vaniļas cukuru sakuļ mīkstās putās. Miltus un cepampulveri samaisa atsevišķā bļodā un iecilā to sviesta putās. Samīca mīklu.

No mīklas izveltnē rulli un sadala to 25 gabaliņos, katru 25 g svarā. Katru gabaliņu liek kēksa formītē un ar iemiltotu pirkstu iespiež tajā bedrīti. Bedrītē iepilda ievārījumu. 

Kēksiņus cep krāsns vidējā daļā 14-16 minūtes, tad ļauj pilnībā atdzist.

Pagatavo saldējumu. Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru. Pienu, saldo krējumu un cukura sīrupu uzvāra. Nedaudz ļauj tam norimt un tad pavisam tievā strūkliņā, nepārtraukti maisot, lej uzkarsēto šķidrumu olu maisījumā. Šis process ir veicams pavisam lēni un pakāpeniski, lai temperatūra izlīdzinātos un olu dzeltenumi nesarecētu omletē. Ja nu tas tomēr gadījies, gatavo šķidrumu izkāš caur sietiņu.

Kad saldējuma sagatave atdzisusi, to lej saldējuma mašīnā vai novieto saldētavā, kur to saldē apmēram piecas stundas, ik pa laikam apmaisot. 

Kad saldējums ir sabiezējis, bet vēl nav sastindzis, tajā iecilā apmēram 3 ēdamkarotes ievārījuma un sešus sadrupinātus cepumus. 

Pirms pasniegšanas saldējumu pārkaisa ar cepumu drumstalām. 

Padoms!
Šajā receptē ir izmantots melleņu ievārījums, taču varat izmantot jebkuru. Ideāli, ja ievārījums ir skābens, piemēram, upeņu, jāņogu vai kazeņu. Idejas ievārījumiem atradīsi te.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Karstvīna sours

Ielūdz uz karstvīna svētkiem

Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.

Ziemassvētku zvaigzne

Konditorejas izstrādājumi adventes laikam

Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.