Saldējums ar citrusaugļiem un kardamonu
Mājās gatavots saldējums ir īpaša delikatese. To ir vienkārši pagatavot, atvēlot pietiekami laika sasalšanai. Saldējuma maigo, zīdaino struktūru nodrošina Dansukker Dzirdais vai arī glikozes sīrups - tas novērš ledus kristālu veidošanos, tādēļ saldējums nesasalst ciets, bet gan saglabā krēmīgu, smalku konsistenci.
Sastāvdaļas
15 ml kardamona pākšu, vislabāk - zaļās
2 apelsīni
2 klementīni
4 olu dzeltenumi
100 g Dansukker pūdercukura
500 ml saldā krējuma
50 ml Dansukker Dzidrā vai glikozes sīrupa
Mērcei
1 apelsīns
100 ml Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
50 g Dansukker pūdercukura
10 g kakao pulvera
10 g vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
100 ml krējuma
Instrukcijas
Kardamona pākstis sadrupina un izloba sēkliņas. Citrusaugļiem norīvē miziņas un izspiež sulu. Sulu, miziņas un kardamonu liek katliņā un uzvāra, līdz tilpums samazinās uz pusi. Liek malā atdzist. Olu dzeltenumus ar cukuru saputo, līdz veidojas gaisīgas putas. Krējumu un sīrupu uzvāra un maisot lēnām ielej putotajās olās. Tad maisījumam pievieno atdzisušo citrusaugļu sulu. Ielej maisījumu saldējuma mašīnā. Ja tādas nav, ielej maisījumu atbilstoša izmēra traukā un novieto saldētavā uz piecām stundām, bet ik pēc pusstundas izņem un apmaisa.
Apelsīnu nomizo un sagriež smalkās strēmelītēs, liek sīrupā un pavāra, līdz apelsīns mīksts. Pūdercukuru, kakao, vaniļas cukuru un krējumu samaisa un katliņā uzvāra.
Saldējumu saliek glāzēs vai deserta trauciņos. Grezno ar apelsīna miziņu un pārslaka ar apelsīnu mērci.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ielūdz uz karstvīna svētkiem
Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.
Konditorejas izstrādājumi adventes laikam
Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.