Sastāvdaļas
Melleņu un siera kūkas saldējums
2 loksnītes želatīna
500 ml pilnpiena
115 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
12 g Dansukker Dzidrā vai glikozes sīrupa
200 ml svaigā siera
165 g melleņu
Auzu pārslu cepumi
90 g kviešu miltu
15 g pilngraudu auzu pārslu
2 g pārtikas sodas
60 g sviesta
95 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
1 liela ola
3 ml baltvīna etiķa
Dekorēšanai
50 g baltās šokolādes
Instrukcijas
Melleņu un siera kūkas saldējums
Saldējumu var pagatavot pat vairākas dienas iepriekš.
Želatīna plāksnītes izmērcē aukstā ūdenī 15 minūtes.
Pienu, balto cukuru un sīrupu katliņā uzkarsē līdz 80 °C un noņem no plīts. Izmērcēto želatīnu izņem no ūdens un izšķīdina piena maisījumā.
Mellenes un svaigo sieru iemaisa piena maisījumā un visu sastrādā blenderī līdz vēlamajai konsistencei.
Saldējumu lej silikona formā un novieto saldētavā vismaz uz trīs stundām vai uz visu nakti. Kad saldējums sasalis, to sagriež diska formas šķēlēs 2–3 cm biezumā. Lai iegūtu perfektu diska formu, saldējumu var saldēt arī piemērota izmēra plastmasas pudelē, kuru pēc sasalšanas, lai izņemtu saldējumu ārā, pārgriež gareniski.
Auzu pārslu cepumi
Cepeškrāsni noregulē uz 200 °C.
Miltus, auzu pārslas un sodu ber bļodā.
Citā bļodā sviestu un cukuru sakuļ mīkstās putās, pievieno olu un visu sakuļ vijīgā masā. Iemaisa sausās sastāvdaļas. Pievieno etiķi. Mīklas bļodu novieto saldētavā uz vienu stundu sabriest.
Cepamplāti pārklāj ar cepampapīru. Mīklu sadala 20 gabaliņos un izveido no tiem apaļas bumbiņas. Bumbiņas kārto uz cepampannas, atstājot starp tām pietiekami daudz vietas, jo cepot bumbiņas izplūdīs. Cep krāsns vidējā daļā 8 minūtes vai, līdz bumbiņas iegūst zeltainu nokrāsu.
Salikšana
Balto šokolādi izkausē ūdens peldē. Uz paplātes izkārto 10 cepumus, tiem pāri liek saldējuma diskus 2-3 cm biezumā un pārklāj ar otru cepumu. Pāri tievā strūkliņā pārlej balto šokolādi un novieto atpakaļ saldētavā.
Pasniegšana
Pasniedz uz šķīvja vai arī, ietītus pergamenta papīrā, kas atgādina hamburgera iepakojumu.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ielūdz uz karstvīna svētkiem
Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.
Konditorejas izstrādājumi adventes laikam
Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.