Safrāna un baltās šokolādes bulciņas

45 gab.

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

350 ml piens 1 tējkar. drupinātu kardamona sēklu
50 g svaiga rauga
2 paciņas safrāna pa 0,5 g
90 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
100 ml Dansukker Dzidrā sīrupa
1/2 tējkar. sāls
1 ola
150 g mīksta sviesta
720 g miltu maizes cepšanai + mazliet virsmas pārkaisīšanai

Pildījumam
200 g baltās šokolādes
70 g Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura
2 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
200 g mīksta sviesta

Glazūrai
1 ola
Cukura pērlītes

Instrukcijas

Pienu kopā ar kanēli uzsilda līdz 37°C.
Raugu sadrupina un pārlej ar uzsildīto pienu.
Pievieno safrānu, cukuru, sīrupu, sāli, olas un mīkstu sviestu.
Pakāpeniski iemaisa miltus, līdz veidojas vijīga mīkla.
Atstāj siltā vietā uz 45 minūtēm uzrūgt, līdz mīkla dubultojusies.

Mīklu sadala divās daļās, un katru izrullē taisnstūrī.
Pildījuma sastāvdaļas bļodiņā samaisa, pārkaisa mīklai, un sarullē to garenā rullī. Katru rulli sagriež 3-4 cm biezās šķēlēs un atstāj uz 20-30 minūtēm uzrūgt.
Apsmērē ar olu un pārkaisa ar cukura pērlītēm.
Cep krāsns vidējā daļā 200°C temperatūrā 10-15 minūtes.

Pasniegšanai: Bulciņas visgaršīgākās ir tieši no krāsns, taču tās var arī sasaldēt. Pirms lietošanas atkausē un uzsilda cepeškrāsnī.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Karstvīna sours

Ielūdz uz karstvīna svētkiem

Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.

Ziemassvētku zvaigzne

Konditorejas izstrādājumi adventes laikam

Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.