Safrāna pīrādziņi

32 maizītes

2 stundas

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

1 g safrāna (vai 2 tējkar. kurkumas, lai piešķirtu krāsu)
1 ēdamkar. Dansukker baltā cukurbiešu cukura
50 g rauga
500 ml piena
150 g sviesta istabas temperatūrā
140 g Dansukker Dzidrā sīrupa
1 tējkar. sāls
Apmēram 800 g kviešu miltu

Pildījumam
150 g mandeļu pastas
100 g sviesta istabas temperatūrā
1 tējkar Dansukker Vaniļas cukura
50 g baltās šokolādes

Dekorēšanai
1 ola
cukura pērlītes

Instrukcijas

Pienu uzsilda līdz 37 °C un iedrupina tajā raugu.

Safrānu saberž ar vienu tējkaroti baltā cukura. Iemaisa sviestu, sīrupu un sāli. Pievieno gandrīz visu miltu daudzumu un sastrādā vijīgā mīklā.

Bļodu novieto siltumā un atstāj uzrūgt apmēram 40 minūtes, līdz masa dubultojusies.

Kamēr mīkla rūgst, sagatavo pildījumu. Mandeļu pastu sarīvē un samaisa ar sviestu, vaniļas cukuru un sadrupinātu šokolādi.

Uzrūgušo mīklu sadala četrās daļās, un uz iemiltotas virsmas katru no tām izrullē apmēram puscentimetru biezā kvadrāta formā. Katru kvadrātu sadala astoņos trīsstūrīšos.

Pildījumu ar tējkaroti liek uz trīsstūra garākās malas, un sarullē to virzienā uz pretējo stūri. Pīrādziņus ar ārējo stūri uz leju kārto uz cepešpannas, kas pārklāta ar cepampapīru. Pārklāj ar tīru dvielīti un ļauj vēlreiz uzrūgt apmēram 40 minūtes.

Cepeškrāsni noregulē uz 225 °C.

Pīrādziņus iesmērē ar sakultu olu un pārkaisa ar dekoriem. Cep cepeškrāsns vidū apmēram 7-8 minūtes.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Karstvīna sours

Ielūdz uz karstvīna svētkiem

Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.

Ziemassvētku zvaigzne

Konditorejas izstrādājumi adventes laikam

Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.