Safrāna kūka riekstu īrisa mundierī

Sulīga safrāna kūka ar kraukšķīgu riekstu īrisa apvalku. Garšīga, sulīga saules krāsas kūka tavam Ziemassvētku priekam. Visiem, kam garšo safrāns un īriss.

Apmēram 12-14 gabaliņi

Apmēram 1 stunda

Atzīme (2 gab)

Sastāvdaļas

1 paciņa safrāna
210 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
200 g sviesta
2 olas
3 g vaniļas cukura
150 ml piena
240 g kviešu miltu
10 g cepampulvera

Riekstu īrisa mundierim
60 g pistāciju
30 g pekanriekstu vai valriekstu
30 g mandeļu
100 g sviesta
50 ml saldā krējuma
95 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
70 g Dansukker Zeltainā sīrupa

Instrukcijas

Noregulē cepeškrāsni uz 175 °C.

Safrānu saberž ar 1 ēdamkaroti cukura. Izkausē sviestu un iemaisa safrāna cukuru. Sakuļ olas, pārējo cukuru un vaniļas cukuru mīkstās putās. Iemaisa sviesta maisījumu un pienu.

Atsevišķā bļodā samaisa kviešu miltus un cepamo pulveri un iecilā tos mīklā.

Ietauko kūkas formu apmēram 23 cm diametrā, formas sānus izklājot ar cepamā papīra sloksni. Formā ielej mīklu un cep cepeškrāsns vidusdaļā apmēram 30-35 minūtes.

Pagatavo īrisa mundiera mīklu. Rupji sakapā riekstus. Izkausē sviestu un iemaisa tajā krējumu, muskovado cukuru un sīrupu. Turpina vārīt, regulāri apmaisot, līdz maisījums kļūst zeltaini brūns un nedaudz sabiezē. Pievieno riekstus.

Kūku izņem no cepeškrāsns. Krāsns temperatūru paaugstina līdz 200 °C grilēšanas režīmā. Kūku pārsmērē ar īrisa maisījumu un cep cepeškrāsns augšējā daļā apmēram 10 minūtes, pieskatot, lai glazūra nepiedeg - tai jābūt zeltaini brūnā krāsā.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Karstvīna sours

Ielūdz uz karstvīna svētkiem

Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.

Ziemassvētku zvaigzne

Konditorejas izstrādājumi adventes laikam

Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.