Sastāvdaļas
100 g sviesta
1/2 g safrāna (1 paciņa)
100 g baltās šokolādes
170 g Dansukker ekoloģiskā cukura
2 olas
100 g turku jogurta
120 g miltu
3 g cepamā pulvera
1 šķipsniņa sāls
Dekorēšanai
putukrējums
Saldētas brūklenes
Instrukcijas
Cepeškrāsni noregulē uz 200 °C.
Ietauko taisnstūrveida kūkas formu 13x36 cm izmērā.
Sviestu izkausē. Pievieno safrānu un sakapātu šokolādi. Maisa, līdz šokolāde izkususi. Pievieno arī cukuru. Kad tas izkusis, pa vienai iekuļ olas un turku jogurtu. Visu kārtīgi izmaisa.
Miltus, cepamo pulveri un sāli samaisa atsevišķā bļodā un iecilā šķidrajā masā. Mīklu lej kūkas formā un cep 13-14 minūtes. Atdzesē.
Pasniedz ar putukrējumu un saldētām brūklenēm.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ielūdz uz karstvīna svētkiem
Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.
Konditorejas izstrādājumi adventes laikam
Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.