Sastāvdaļas
Iepriekšējā dienā
200 g ūdens
120 g kviešu graudu
80 g lobītu saulespuķu sēklu
20 g linsēklu
10 g rauga pulvera
Sajauc sastāvdaļas un atstāj, lai graudi un sēklas piebriest.
Cepšanas dienā
200 g ūdens
20 g presētā rauga
100 g Dansukker Tumšā cukura sīrupa. Var izmantot arī Dzidro vai Zeltaino sīrupu
240 g rupja maluma rudzu miltu
125 g kviešu miltu
12 g sāls
Instrukcijas
Gatavošana cepeškrāsnī
Siltā ūdenī izšķīdina raugu, sāli, sīrupu, un iemaisa kviešu un rudzu miltus. Samīca viendabīgas konsistences mīklu, tad pievieno iepriekšējā dienā sagatavotās sastāvdaļas. Kārtīgi samīca. Mīklu pārklāj ar dvielīti, atstāj raudzēties siltā vietā apmēram 2 stundas. Tad masu viegli samīca. Mīklu liek taisnstūra formā (25 x 10 cm), kas ietaukota vai izklāta ar cepamo papīru. Pārklāj ar dvielīti vai pārtikas plēvi, raudzē apmēram stundu. Uzkarsē krāsni līdz 190°C. Maizi liek uzkarsētā krāsnī, cep 30 minūtes, tad nedaudz samazina cepšanas temperatūru – līdz aptuveni 175°C, un turpina cept vēl 30 minūtes. Gatavai maizei ir tumši brūna virsiņa, tā ir nedaudz atslāņojusies no formas maliņām. Gatavību var pārbaudīt arī ar koka irbulīti.
Gatavošana maizes mašīnā
Ieber sastāvdaļas maizes mašīnā un izvēlas programmu 750g rupjmaizes vai rupja maluma miltu izstrādājumu cepšanai, kas ilgst apmēram 4 stundas 35 minūtes. Norāda tādu garozas krāsu, kādu vēlas.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ielūdz uz karstvīna svētkiem
Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.
Konditorejas izstrādājumi adventes laikam
Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.