Sastāvdaļas
60 g rozīņu
45 ml ruma
175 g tumšās šokolādes
75 ml saldā krējuma
60 g Dansukker tumšā Muscovado cukura
15 g sviesta
Dekorēšanai
Kakao pulveris
Instrukcijas
Rozīnes rupji sakapā un liek bļodā. Pievieno rumu un ļauj nostāvēties apmēram vienu stundu.
Sasmalcina šokolādi. Katliņā uzvāra krējumu un muskovado niedru cukuru. Noņem pannu no uguns. Pievieno šokolādi un sviestu, vienmērīgi izmaisot visu vijīgā masā. Iemaisa arī rumā izmērcētas rozīnes.
Novieto ledusskapī uz vienu stundu, lai sastingst. Rokas iemilto ar kakao un sarullē masu trifeļu bumbiņās. Beigās apkaisa nedaudz kakao un novieto ledusskapī uzglabāšanai.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ielūdz uz karstvīna svētkiem
Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.
Konditorejas izstrādājumi adventes laikam
Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.