Sastāvdaļas
Biskvītam
5 olas
5 ēdamkar. Dansukker Jelgavas cukura
4 ēdamkarotes miltu
1 ēdamkarote kartupeļu cietes
3 ēdamkarotes sviesta
Vārītajam krēmam
3 ēdamkarotes cukura
2 olu dzeltenumi
2 ēdamkarotes miltu
100 ml salda krējuma
50 g sviesta
Zemenes vai citas ogas pildījumam
Instrukcijas
Vārītā krēma pagatavošana: Cukuru ar olu dzeltenumiem sakuļ, pievieno miltus. Saldu krējumu uzvāra un, nepārtraukti maisot, tievā strūkliņā ielej krēma masā. Visu, intensīvi maisot, uzkarsē vēlreiz, līdz krēms sabiezējis.
Biskvīta pagatavošana: Olas saputo ar cukuru, iesijā miltus un cieti. Sviestu izkausē un iemaisa mīklā. Masu lej uz cepampapīra un cepcepeškrāsnī 180 °C temperatūrā 15 minūtes. Atdzesē, tad noņem no papīra. Iesmērē krēmu, pārkaisa ar ogām un ar papīra palīdzību sarullē stingrā ruletē. Atstāj savilkties apmēram 30 minūtes. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.
Receptes autori: Maija un Jānis Kairi
Fotogrāfs: Gvido Kajons
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ielūdz uz karstvīna svētkiem
Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.
Konditorejas izstrādājumi adventes laikam
Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.